Тегелтија: Савјет за ревизију нека да мишљење

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да Савјет за ручуноводство и ревизију РС треба дати мишљење о извјештају о ревизији Консолидованог извјештаја буџета РС и ревизији финансијских извјештаја буџетских корисника за 2010. годину, ревидираних у овој години. "Немамо ниједну примједбу на оно што је егзактно, али имамо огромне примједбе на коментаре и […]

четвртак, октобар 13, 2011 / 19:56

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да Савјет за ручуноводство и ревизију РС треба дати мишљење о извјештају о ревизији Консолидованог извјештаја буџета РС и ревизији финансијских извјештаја буџетских корисника за 2010. годину, ревидираних у овој години.

"Немамо ниједну примједбу на оно што је егзактно, али имамо огромне примједбе на коментаре и буџетски дефицит који нико не жели да потврди и због тога ћемо тражити да се верификује мишљење главног ревизора РС Бошка Чеке", рекао је новинарима Тегелтија.

Он је истакао да главни ревизор РС жели да створи слику да је жртва у овом систему и да му је једином стало да се уведе ред у јавним институцијама.

"То дефинитивно није тако и много више напора у томе имају министарства, јавна предузећа и установе, него што то ради главни ревизор РС", закључио је Тегелтија.

Према резултатима ревизије буџетских корисника и консолидованог извјештаја Буџета за претходну годину, укупни кумулативни дефицит РС за 2010. годину износи 1,111 милијарди КМ, што је за 105 милиона више у односу на Консолидовани извјештај Владе Српске за овај период.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је синоћ да је незадовољан ревизорским извјештајем за који је дато мишљење с резервом, истичући да нема разлога да тај извјештај не буде позитиван.0 КОМЕНТАРА

 1. Gomila razbojnika koji su uzeli zakon i silu u svoje ruke i prilagodili ih sebi, tako da su sva nedjela i sav kriminal ozakonili. Opljačkali, pokrali, oteli, prodali, prisvojili sve što pripada narodu i RS. Oteli od djece dječije dodatke, od invalida, boraca, penzionera,radnika su napravili sirotinju.Fabrike i preduzeća uništili, ostavili stotine hiljada ljudi bez posla, bez osiguranja, bez medicinske zaštite.Nezasita pohlepa im je pomutila razum. I, to im je malo. Prodali su nam m tel, sada su na redu rijeke i vode, struja, šume, zemlja, vazduh, a onda će prodavatii nas , našu djecu kao bijelo roblje.
  Bje se naroda, svaki od njih ima gomilu tjelo hranitelja koje plaćamo mi. A, onda vođa razbojnika sakupi sirotinju pod šator podijeli im po pivo, komad hljeba i komad mesa, naravno sve plaćeno parama otetim od nas pa se bolesnik iživljava pjevajući i uživajući u svojim nedjelima, gledajući kako bezzuba, neošišana, neuka i izmučena sirotinja pati.
  Uništili su nam:
  ekonomiju
  industriju, rudarstvo, zanatstvo, saobraćaj (ŽELJEZNICA NE POSTOJI ), poljoprivredu, školstvo, zdravstvo…Unišili su SVE.
  HELP! HELP !HELP !

 2. Чеко јуче само није добио батина и буквално. Наскочио Мазалица, па Баштинац, па сви редом јунаци из Гримових бајки, а човјек проблиједио, али се није дао. Најгори и најлицемјернији је предсједник НС РС који ниједном ријечју није заштитио Чека, који се још једном неупитно етаблирао као особа којој је важнија функција од народа, који је живи доказ да је прави дјечак из приче о комуњарама. Е мој Црногорац, нема између тебе и Ранка Кривокапића ничега до знака једнакости у истини колико не волите Србе.

 3. Šta radi visoki predstavnik, šta radi Sorensen zašto su plaćeni, da štite kriminalce ili da štite narod ? Nekada je visoki predstavnik smjenjivao političare zbog tako reći ništa, zbog toga što su navodno štitili ratne zločince, bez ikakvih dokaza.Danas ovi političari , kriminalci svjetskih razmjera, ne rade, nema vlasti, a primaju plate, a radnici koji imaju sreću da rade ne primaju platu mjesecima.
  Pa, visoki predstavniče, posmjenjuj ove kriminalce, a ako su ti dobri vodi ih svojoj kući, u svoju zemlju da je pljačkaju.
  Zašto plaćamo revizora ako se njegove revizije vješaju mačku o rep?
  Vi dobro znate kako su došli na vlast i kako su se održali , vi dobro znate da na izborima pobijeđuju oni koji imaju naše pare, a vašu podršku.

 4. теЛЕгелтија се стиско ко да има пролив…:P
  јбте лед, какву ми мафијашку државу имамо, државне институције које би требало да дају печат сигурности грађана и пореских обвезника, попут ревизора, запишавају јој ћошак чланови исте те државне структуре, чија постојаност управо зависи од рада те ревизорске иституције…:-o
  да се смрзнеш…
  народ добије онакву власт какву заслужује, јбт да ли смо ми стварно ретардирани народ?

 5. Молим да Тито Ледени уочи сличност између насловљенога и лика Пере Митића. Ако има сличности нека каже има, а ако нема нека климнеглавом два пута лијево и једном у средину па кружно и идемооо.

 6. Невјероватно је у којој мјери бивиши и садашњи министри финансијс не познају свеху и циљеве ревизије јавног сектора. Иако су по струци економисти изгледа да непознају ни један кодекс ревизорске струке. Ако би се просуђивало на основу досадашњих њихових изјава о Главној служби за ревизију јавног сектора могла би да важи она народна “није свако туре за везира“ те ни они за пресједника владе и министра финансија.Најмање што би морали знати да је начело независности једно од основних начела у ревизији, и да ревизија има своју контролу квалитета,а не да је контролисани контролишу.Њихове изјаве су велика брука за економску струку.

 7. Чуј Пинче Пантеру,одиста си погодио.Има неку ретардирану фацу,али је сигурно послушан своме шефу,а то је оно што се тражи.Опет,ови што плагирају Броза немају тај капацитет.Један сам ја.Он само мисли да је он ја.Он је оригинал фалсификата.Не могу се сеоске водитељке поредити са Софијом Лорен.Нек одвали Монику Белучи ако је фаца.

 8. pink panter, 14.10.2011. 09:41:03

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Одлична моћ запажања! Оригинал Пера Митић! A г-дин Премијер је исти Мишко Топаловић који нас непогрешиво вози директ у бандеру.

  http://www.youtube.com/watch?v=6uERhp2UpxM

  Широм затворених очију!

  А знамо да Мишко не може ни у зоолошки врт, а да не пита Тату.

Оставите одговор