Танкер путује у Њемачку

Група Танкер представљаће Бања Луку и регион на највећем метал фестивалу данашњице,Вакен опен еру у Њемачкој! Наступ на фестивалу обезбедили су победом на финалној вечери овогодишњег ВОА Метал Бетл такмичења, које је одржано у среду у бањолучком клубу ДФК, а на којем су учествовали бендови из република бивше Југославије! Бањолучани су извојевали побједу у жестокој […]

петак, мај 20, 2011 / 13:52

Група Танкер представљаће Бања Луку и регион на највећем метал фестивалу данашњице,Вакен опен еру у Њемачкој!

Наступ на фестивалу обезбедили су победом на финалној вечери овогодишњег ВОА Метал Бетл такмичења, које је одржано у среду у бањолучком клубу ДФК, а на којем су учествовали бендови из република бивше Југославије!

Бањолучани су извојевали побједу у жестокој конкуренцији, а према оценама жирија, водећу позицију заслужили су захваљујући веома енергичном наступу, и убједљивом звуку.

Пјевач Танкера Огњен Топић не скрива одушевљење. Каже да је неописив осећај бити у прилици да музику свог бенда, као и град Бања Луку, представе на еминентном европском фестивалу као што је Вакен Опен ер.

– Радујем се том наступу, наравно! То је добра промоција за бенд, и прилика да се за нас чује и на светском нивоу. Надам се да ћемо упознати промотере и остварити контакте, што је јако битно за бенд који долази из релативно непознате Бања Луке – каже Огњен.

Он је додао да ће наступ у Њемачкој бити шлаг на торти, јер бенд већ има потврђене наступе на престижним регионалним фестивалима, попут српског Егзита и хрватског Марс феста.

Председник жирија Доброслав Слијепчевић у завршној речи истакао је да је Танкер "за длаку побиједио", и да им је у леђа дувао бенд Мас Хипнозис из Загреба, чији наступ је наишао на посебно одобравање женског дела публике.

Боје Македоније бранили су бендови Деменси и Агенст дем ол, док је Србију представљала група Револушон.

Такмичење Екс-ЈУ ВОА Метал Бетл одржава се од 2007. године, а на њему су до сада снаге одмерили бендови из великог броја градова бивше Југославије. Финалисти досадашњих такмичења су бендови Даунстрој из Кикинде, Фурион из Скопља и Форевер Сторм из Крагујевца.Оставите одговор