Тајфун погодио Јапан

Најмање 17 особа је погинуло, док се 43 воде као нестале у Јапану у невремену које је изазвао тајфун Талас. Пола милиона људи биће евакуисано из централног и западног дијела Јапана. Тајфун Талас, праћен јаком кишом, вјетровима и бујицама блата однио је 17 живота у Јапану, док се 43 особе воде као нестале, саопштиле су […]

недеља, септембар 4, 2011 / 12:19

Најмање 17 особа је погинуло, док се 43 воде као нестале у Јапану у невремену које је изазвао тајфун Талас. Пола милиона људи биће евакуисано из централног и западног дијела Јапана.

Тајфун Талас, праћен јаком кишом, вјетровима и бујицама блата однио је 17 живота у Јапану, док се 43 особе воде као нестале, саопштиле су јапанске власти.

Налог за евакуацију становништва издат је у западном и централном дијелу Јапана гдје живи око 460.000 људи.

Јапанска телевизија пренијела је снимке срушеног моста после јаке кише, као и снимке становника који покушавају да пређу потопљене улице.

Метеоролошка служба је навела да је ово 12 тајфун у сезони који се полако креће ка сјеверном дијелу Јапанског мора. Већ је прешао јужни дио земље, острво Шикоку и главно острво Хоншу током протекле ноћи.Оставите одговор