Чавез: Ако изгубим изборе, признаћу пораз

Предсједник Венецуеле Уго Чавез рекао је данас да ће, уколико кандидат из опозиције побиједи на предсједничким изборима заказаним за ову годину, он бити први који ће ривалу честитати побједу и предати власт.Чавез: Гадафи је мученик

Предсједник Венецуеле Уго Чавес, који је подржавао бившег либијског лидера, осудио је јучерашње убиство Моамера Гадафија, кога је оцијенио као "мученика".Чавез: Гадафи, издржи!

Председник Венецуеле Хуго Чавез упутио је поруку подршке либијском вођи Муамару ал Гадафију, апелујући на њега да истраје и позивајући европске нације да се баве сопственим питањима.


САД: Чавез је у критичном стању

Венезуелански предсједник Уго Чавез у критичном је стању, објавиле су новине на шпанском језику "Ел нуево хералд", а које се штампају у америчком граду Мајамију.


Венецуела – борба против империјализма – Снови о другачијем свијету

Када се спомене његово име мишљења су углавном подијељена. За једне он је класични диктатор, пајац, аутократа који је пријетња за демократију и људска права, тржишну економију и слободно тржиште, те права ноћна мора за оне који желе да слободно говоре и јавно изражавају своје мишљене.