СЗП у Чајничу: Оживјети дрвопрерађивачку индустрију

Будућа Влада Републике Српске треба да води рачуна о свим локалним заједницама подједнако, али мора да зна како и на који начин да радi. Локалне заједнице у Српској могу да живе од сопствених ресурса. И живјеће.

петак, септембар 14, 2018 / 22:04

Ово је вечерас у Чајничу истакао кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица. Говедарица је подсјетио да је Чајниче некада било гигант у дрвопреради, а данас једва преживљава.

– Становници Чајнича не могу да живе тако што ће се масовно запошљавати у шумарију, већ тако што ће се запослити у предузећима која се баве финалном производњом дрвета. Потребан је закон о преради дрвета. Тај закон ће обезбиједити многа радна мјеста – од Хан Пијеска до Требиња. Тај закон ће нам омогућити да отворимо десет хиљада радних мјеста и то је оно што ће задржати младе да не одлазе из Републике Српске – истакао је Говедарица.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић подсјетио је да је у посљедње четири године добио све политичке битке, али сваку без иједне тешке ријечи за оне који мисле другачије, без иједне увреде првог комшије и кукавичког ширења панике. Каже да се управо у томе разликује од свог противкандидата – осим у политици, разликују се и у понашању, рјечнику, па – и по имовини.

– Српска ће 7. октобра побиједити! Тај дан заједно и трајно бирамо будућност, мир и сигурност умјесто конфликта и страха, бирамо оне који штите, запошљавају и раде за свој народ умјесто оних који обећавају, причају и пјевају о томе. Већ 8. октобра настављамо борбу против стварних непријатеља – незапослености, сиромаштва, одласка младих, корупције, изолације. Народе, изађите на изборе!”, каже Иванић.

Носилац листе Српске демократске странке за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Мирко Шаровић рекао је да су напредак и развој чаробне ријечи које су потребне цијелој Републици Српској, а посебно малим мјестима као што је Чајниче.

– Учествовао сам у неколико пројеката који су овдје урађени посљедњих година и то је више него добро дошло овој малој општини. Али, без шире подршке исељавање из Чајнича ће се наставити. Имамо планове за Чајниче. За четири године можемо у потпуности промијенити ситуацију у Чајничу – поручио је Шаровић.

Кандидат СзП за посланика у Народној скупштини Српске и актуелни начелник Чајнича Горан Караџић каже да сви у Српској очекују да народ каже своје.

– Људи су одлучили да изађу из мрака и да дођу на свјетлост. Вријеме је да бљесне у Чајничу. Осмог октобра у Републици Српској свиће и потом крећемо заједно даље – рекао је Караџић.

Kандидат ПДП-а за НСРС из Чајнича Вељко Андрић истакао је да ће Чајниче подржати Вукоту Говедарицу и Младена Иванића и да је то више него јасно.

– Наш циљ, када формирамо нову власт након октобарских избора, јесте да наш народ има посао. То је предуслов да им се врати достојанство, а ништа од тога није могуће без правде. Вукота Говедарица и Младен Иванић су људи који могу, знају и хоће да усмјере нашу земљу на прави пут – пут просперитета и стабилности – рекао је Андрић.Оставите одговор