Свети Георгије најгледанији филм у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА – Домаћи филм "Свети Георгије убива аждаху" најгледанији је у Бањој Луци, изјавила је портпарол "Оскар филма" Жана Гаук. Она је подсјетила да је копродуцент овог филмског остварења био и "Оскар филм" из Бањалуке. "Од овог остварења и творци и публика очекивали су много и управо то се и догодило. Интересовање за `Георгија` […]

петак, јануар 1, 2010 / 15:05

БАЊА ЛУКА – Домаћи филм "Свети Георгије убива аждаху" најгледанији је у Бањој Луци, изјавила је портпарол "Оскар филма" Жана Гаук.

Она је подсјетила да је копродуцент овог филмског остварења био и "Оскар филм" из Бањалуке.

"Од овог остварења и творци и публика очекивали су много и управо то се и догодило. Интересовање за `Георгија` из недеље у недељу је расло, а љубавна прича у вријеме Церске битке овдашње филмофиле није оставила равнодушним", рекла је Гаук.

Према оцјенама медија, филм "Свети Георгије убива аждаху" је и најскупљи филм у историји српске кинематографије, а буџет филма износио је чак 4,5 милиона евра.

Други по гледаности у Бањалуци је анимирани филм "Ледено доба 3", па научнофантастични спектакл "2012", а слиједи филм "Аватар" .

Гаук подсјећа да је бањалучки мултиплекс "Палас" први 3Д биоскоп у БиХ те да је својој публици, захваљујући најсавременијем 3Д пројектору и висококвалитетним наочалама, омогућио посебан угођај.

Већ у првом викенду приказивања, најновији спектакл Џејмса Камерона "Аватар" у Бањалуци је погледало око 3 000 људи.

Један од гледанијих филмова био је и "Друг Црни у НОБ-у".Оставите одговор