Сваки днев нешто: Дан борбе против трговине људима

Министарство безбједности БиХ и ове године у сарадњи са партнерским организацијама низом активности обиљежава 18. октобар, Европски дан борбе против трговине људима, а кампања ће бити завршена у уторак, 19. октобра, у Католичком школском центру "Свети Јосип" у Сарајеву, изложбом радова ученика основних и средњих школа о проблему просјачења. На изложби ће бити представљени пристигли […]

петак, октобар 16, 2015 / 12:25

Министарство безбједности БиХ и ове године у сарадњи са партнерским организацијама низом активности обиљежава 18. октобар, Европски дан борбе против трговине људима, а кампања ће бити завршена у уторак, 19. октобра, у Католичком школском центру "Свети Јосип" у Сарајеву, изложбом радова ученика основних и средњих школа о проблему просјачења.

На изложби ће бити представљени пристигли радови и проглашена најбоља остварења, а том приликом биће одржана и конференција за новинаре на којој ће се обратити замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић, амбасадор САД Морин Кормак, директор Каритаса Бискупске конференције БиХ Босиљко Рајић, те представнице мреже невладиних организација "Ринг", најављено је из Министарства безбједности БиХ.

Активности поводом обиљежавања Европског дана борбе против трговине људима Министарство безбједности БиХ ове године проводи уз подршку Амбасаде САД и у сарадњи са Фондацијом "Лара" Бијељина, Мрежом невладиних организација за борбу против трговине људима "Ринг" и Каритасом Бискупске конференције БиХ.

Министарство ову активност проводи у складу са Стратегијом супротстављања трговини људима у БиХ за период 2013-2015. година и Програмом обиљежавања значајних датума из области људских права у БиХ.

У оквиру обиљежавања 18. октобра, Фондација "Лара" је провела кампању "Пет до 12, Вријеме је, Заштитимо дјецу која просе" усмјерену на подизање јавне свијести и мобилизацију грађана и представника институција, док Каритас проводи медијску кампању о проблему просјачења.

Отварање изложбе и обраћање званица предвиђени су за понедјељак, 19. октобра, у 11.00 часова у Католичком школском центру "Свети Јосип" у Сарајеву.Оставите одговор