Сукоб полиције и имиграната на Лампедузи

Италијанска полиција и на стотине туниских имиграната данас су се сукобили током протеста имиграната због лоших услова у прихватном центру на острву Лампедуза, јавили су италијански медији. У сукобу је поврјеђено на десетине демонстраната и тројица полицајаца. Полиција је штитовима и палицама сатјерала имигранте у ћошак терасе и тукла их. Многи од имиграната су били […]

среда, септембар 21, 2011 / 17:40

Италијанска полиција и на стотине туниских имиграната данас су се сукобили током протеста имиграната због лоших услова у прихватном центру на острву Лампедуза, јавили су италијански медији.

У сукобу је поврјеђено на десетине демонстраната и тројица полицајаца.

Полиција је штитовима и палицама сатјерала имигранте у ћошак терасе и тукла их. Многи од имиграната су били приморани да скоче са четири метара високе терасе да би избјегли батињање, пренела је агенција АФП.

Разљућени становници Лампедузе окупили су се испред градске скупштине тражећи од градоначелника Бернадрина Де Рубеиса да предузме оштрије мјере против имиграната.

„Морам да се одбраним и спреман сам да ово употријебим”, рекао је градоначелник, показујући новинарима бејзбол палицу скривену у столу у његовој канцеларији.

„Ово је као ратна зона”, истакао је Де Рубеис који је позвао државну власт да „одмах пошаље хеликоптере и бродове ради евакуације Тунижана”.

Тензије су се на острву појачале последњих дана, пошто више од 1.000 туниских имиграната треба да буде враћено у домовину на основу споразума Италије и Туниса.

Више од 48. 000 људи дошло је у јужну Италију из Туниса и Либије од почетка ове године, када је кренула грађанска побуна у тим земљама.Оставите одговор