Штрајк жељезничара

Радници "Жељезница Републике Српске" ступили су у понедјељак у 7.00 часова у штрајк захтијевајући исплату дуговања од 21 милион марака. Путнички возови неће стајати, изјавио је главни секретар синдиката жељезничара Милијан Марковић, али је теретни саобраћај знатно редукован. Према његовим ријечима, неће бити заустављени међународни теретни возови, као ни возови који превозе живу стоку и […]

понедељак, фебруар 7, 2011 / 10:20

Радници "Жељезница Републике Српске" ступили су у понедјељак у 7.00 часова у штрајк захтијевајући исплату дуговања од 21 милион марака.

Путнички возови неће стајати, изјавио је главни секретар синдиката жељезничара Милијан Марковић, али је теретни саобраћај знатно редукован.

Према његовим ријечима, неће бити заустављени међународни теретни возови, као ни возови који превозе живу стоку и кварљиву робу.

Министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић најавио је разговор са Штрајкачким одбором радника ЖРС-а, истичући да би штрајк жељезничара могао да изазове велике посљедице по привреду Српске, а посебно по ЖРС.

Чубриловић је рекао Срни да уважава захтјеве радника и да се нада да ће током разговора доћи до разумијевања како би постојећи проблеми били ријешени без посљедица.Оставите одговор