Столтенберг треба да оде због Брејвика

Норвешки премијер Јенс Столтенберг суочио се са притисцима да поднесе оставку после извјештаја у коме се власти критикују да нису спријечиле нападе екстремисте Андерса Брејвика који је прошле године у Ослу и на острву Утоја убио 77 људи. Један од водећих норвешких листова „ВГ” затражио је од Столтенберга да поднесе оставку, наводећи да он на […]

уторак, август 14, 2012 / 19:03

Норвешки премијер Јенс Столтенберг суочио се са притисцима да поднесе оставку после извјештаја у коме се власти критикују да нису спријечиле нападе екстремисте Андерса Брејвика који је прошле године у Ослу и на острву Утоја убио 77 људи.

Један од водећих норвешких листова „ВГ” затражио је од Столтенберга да поднесе оставку, наводећи да он на крају сноси одговорност због низа пропуста полиције и других агенција током напада 22. јула 2011. године.

Лидери опозиције позвали су посланике да се врате са љетњих одмора и размотре извјештај комисије која је критиковала владу што није успјела да заштити просторије од бомбашког напада и полицију што није зауставила, нити омела пуцњаву и масакр, пренијела је агенција АП.

Брејвик, који је признао нападе, чека на пресуду која ће му бити изречена 24. августа.Оставите одговор