Стокхолм: Истина за све!

Више од 12 500 људи подржало је до сада "Фејсбук" групу "Истина за све!" (""Sanning åt alla!"), коју су крајем прошле недјеље основали припадници српске дијаспоре у Шведској поводом притисака радикалног дијела бошњачко-муслиманске заједнице у тој земљи на шведски Јавни сервис СВТ због приказивања филма "Сребреница – издани град". "Група расте муњевитом брзином. Уздрмала је […]

субота, септембар 10, 2011 / 11:13

Више од 12 500 људи подржало је до сада "Фејсбук" групу "Истина за све!" (""Sanning åt alla!"), коју су крајем прошле недјеље основали припадници српске дијаспоре у Шведској поводом притисака радикалног дијела бошњачко-муслиманске заједнице у тој земљи на шведски Јавни сервис СВТ због приказивања филма "Сребреница – издани град".

"Група расте муњевитом брзином. Уздрмала је јавност у Шведској и позитивне реакције се већ примећују", рекао је Срни Горан Попов, један од иницијатора ове групе и предсједник шведског шампиона Кошаркашког клуба "Стокхолмски орлови".

Захваљујући вишејезичним описима, у групу, чију окосницу чине Срби из Шведске, непрестано пристижу чланови из свих крајева свијета. Верзије порука на српском, шведском и енглеском језику постављене су на сајту групе већ на самом почетку, а од четвртка и на шпанском и грчком језику. У току је превод на јапански језик, а Самуел Исаковић, један од иницијатора акције, обезбиједиће превод на матерњем хебрејском језику.

Исаковић је изразио задовољство због великог успјеха акције.

"Када смо започињали акцију ни највећи оптимисти међу нама нису очекивали да ће ова тема ангажовати оволики број људи. Евидентно је да су многи жедни истине и правде и да, са оваквим масовним ентузијазмом и ветром у леђа, успешно пробијамо дводеценијске медијске блокаде", објаснио је овај "Фејсбук револуционар".

Норвешки документарни филм "Сребреница – издани град", који је до сада емитован на норвешкој и шведској телевизији, биће емитован и на данској телевизији.

Група "Истина за све" апелује да се сви прикључе њеној иницијативи за независно и непристрасно новинарство и на тај начин пруже подршку данским новинарима да одоле "истим оним стравичним притисцима као њихове шведске колеге".Оставите одговор