Шта је закључио главни одбор СДС у Вишеграду

Главни одбор Српске демократске странке констатово је данас у Вишеграду да су економски показатељи упозоравајући и да ће актуелна власт политиком задуживања довести РС у безизлазну ситуацију. Тренутно дуг РС износи више од четири милијарде КМ, а стање у јавним предузећима, као што су "Шуме", "Жељезнице" екетродистрибутивна предузећа, као и јавни фондови (ПИО и здравство) […]

субота, јун 16, 2012 / 17:29

Главни одбор Српске демократске странке констатово је данас у Вишеграду да су економски показатељи упозоравајући и да ће актуелна власт политиком задуживања довести РС у безизлазну ситуацију.

Тренутно дуг РС износи више од четири милијарде КМ, а стање у јавним предузећима, као што су "Шуме", "Жељезнице" екетродистрибутивна предузећа, као и јавни фондови (ПИО и здравство) налазе се у катастрофалном стању.

ГО СДС тражи од надлежних органа да коначно почну да раде свој посао и спријече даљу пљачку јавних добара и санкционишу одговорне који су довели јавна предузећа и фондове у безизлазну ситуацију.

Главни одбор указује да ће по РС бити неповољан нови аранжман са Међунардним монетарним фондом јер ће, уколико до њега дође, угрозити још више социјалне категорије становништва.

Главни одбор указује и на неравномјеран развој РС, јер последњих година се развијају само појединци иѕ врха СНСД’ове власти и тајкуни блиски њима.

У њихове џепове су се углавном слили и новци од Телекома, јер је за веома кратко вријеме исцурило више од 1,2 милијарде КМ, а ефекти за бољи живот грађана су изостали.

ГО СДС констатује да су ово потпуно забрињавајући економски показатељи који траже да се што прије мијења актуелна влада у РС јер није показала ни знање ни способност да се ухвати у коштац с економским и социјалним проблемима који су притисли раднике, пензионере, борце, младе и армију од 160 хиљада незапослених.

Главни одбор је такође указао да поред сиромаштва на једној страни имамо све већи раст криминала и корупције с којом актуелна власт не може да се обрачуна јер се ти појединци налазе у самом врху.

Главни одбор СДС дао је подршку посланичким кубовима у парламентима Бих и РС, а упознат је и са кризом која влада у БиХ између партнера у Федерацији, посебно међу бошњачким странкама, те затражио Да Српски представници у заједничким институцијама не дозволе Да Се криза фром Сарајева пренесе и на РС.

Главни одбор СДС-а подржао је одлуке градских и општинских организација када је у питању наступ и предлози кандидата за начелнике и градоначелника Бања Луке на предстојећим локланим изборима.0 КОМЕНТАРА

  1. Dva dana stoji ova vijest i niko je ne komentarise. O cemu to govori? O dvije stvari. Prva je da se odrzavaju glavni odbori i drugih stranaka ali redakcija informise pristrasno samo o desavanjima u SDS.
    Druga stvar je da je ocito da komentatore boli k…. za glavnim odborom i sta su oni donijeli u svojim zaključcima!
    Kome vise nije jasna politika SDSa? Ako ih narod nije provalio do sada, onda nece nikada.

Оставите одговор