Српски затвореници дискриминисани

Предсједник Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине Републике Српске Радомир Пашић изјавио је данас да постоји сумња да су затвореници српске националности дискриминисани и малтретирани на националној основи у Казнено – поправном заводу Зеница. „Како су нам затвореници рекли малтретирани су вербално и физички од затвореника бошњачке националности, али и од појединих […]

понедељак, мај 21, 2012 / 19:09

Предсједник Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине Републике Српске Радомир Пашић изјавио је данас да постоји сумња да су затвореници српске националности дискриминисани и малтретирани на националној основи у Казнено – поправном заводу Зеница.

„Како су нам затвореници рекли малтретирани су вербално и физички од затвореника бошњачке националности, али и од појединих чувара“, рекао је Пашић Срни, након посјете представника Одбора Казнено – поправном заводу Зеница.

Према његовим ријечима, српски затвореници су дискриминисани у казнено-поправним заводима у Федерацији БиХ, јер им се не дозвољава да након одслужења трећине казне могу тражити премештај.

"Покренућемо иницијативу да се права свих затвореника у БиХ изједначе. Осуђеници бошњачке националности у Српској су у бољем положају од српских осуђеника у Федерацији БиХ, јер имају једнак третман пред законом са осталим осуђеницима“, додао је Пашић.

Представници Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине Републике Српске посјетили су данас и Казнено – поправни завод Фоча.Оставите одговор