Српски повратник се смрзава, полицији смијешно!

Полиција ХНЖ јавности још није одговорила на питање ко је у кратком року запалио три обновљене куће повратника у долини Неретве, а добили су нови тематски задатак. Србин чија кућа није обновљена смрзава се испод балкона једне стамбене зграде у Вуковарској улици. 

понедељак, фебруар 26, 2018 / 10:45

У Гнојнице, насеље гдје су некада живјели и Срби, Синиша Матрак не смије. "Тамо су они." Тако је испричао суграђанину Влади Аничићу, који је за помоћ молио медије, јер су га из Центра за социјални рад упутили у полицију, а у полицији је исмијан (!), пише портал Поглед.

"Не могу живјети с чињеницом да човјек преко пута улаза у моју зграду умире зато што у суставу не постоји ни једна карика која би му помогла. Без обзира на то шта га је довело у стање у којем јесте, без обзира на то тко је и одакле је, сматрам да му треба помоћи." каже Владо Аничић.

На мјесто дешавања савјесни Мостарац одвео је новинаре који су се увјерили да је несрећном човјеку потребна помоћ, да спава у брлогу отпада, у јакни и изувених ципела, на температури испод нуле.

На позив новинара бескућник је устао, обуо ципеле, уљудно се поздравио и представио, што одаје сачуване манире и у животу на граници паранормалног.

Помогли су му само из ХУ Минорис из Мостара.

За то вријеме, најутицајнија политичка партија која се званично бави интересима српског народа у БиХ доказала је да Србима сматра само оне који имају изборни цензус, што у ХНЖ није случај.

Подсјећамо, представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је СДП-ову иницијативу којом се власт четири кантона у ФБиХ позива да осигура уставну равноправност Срба.

Против су били посланици СНСД-а.9 КОМЕНТАРА

 1. sasa
  „Da li vise vjerujete svojim ocima ili nama ? “
  Bojim se da postajemo ravnodusni na nase sugradjane koji nisu dio vladajuceg establishment-a .
  Eto u kakvom drustvu zivimo : citamo desetine komentare na banalne teme a spasiti neciji zivot nam nije toliko bitno . Nadam se da ce se naci neko u Mostaru ili okolini ko ce naci nacin da se pomogne ovom nesretnom covjeku.

 2. На срећу, сад овај и остали повратници имају Бећировићеву иницијативу да њоме обришу дупе!
  Не могу да вјерујем да на Фронталу читам овако глуп текст. Мијешате бабе и жабе! И није ХНЖ, него ХНК! Откад је жупанија, живи били???

  1. Срећом, ни Србима у Републици Српској не недостаје таригуза.
   Не могу да вјерујем да неко још сере неосвјешћен.
   Жупанија је откад су СНСД-ови пријатељи одлучили ко не може бити конститутиван.
   Здраво био.

 3. Овај српски повратник је живио у Невесињу и био припадник Невесињске бригаде и могли су и општина и Црква нешто учинити за јадника,а не да окрећу главу кад пролазе поред њега док чепрка по контејнерима.Такође је овај човјек душевни болесник и МОРАО је завршити у каквој пригодној установи гдје би имао топао кревет и редован оброк.Срами се Републико Српска!!!Није одговорност на Федерацији него на нашем смећу!!!

  1. Апсолутно сте у праву „мила“. На нашу жалост , бојим се да је ово тек почетак још тежих времена за све који су насупрот владајућем режиму.

Оставите одговор