Србија, фијат и ЕИБ: Два уговора вриједна 750 милиона евра

Србија, Европска инвестициона банка и компанија Фијат аутомобили Србија јуче су у Луксембургу потписали два уговора вриједна укупно 750 милиона евра. Уговоре су потписали потпредсједник Владе Србије Божидар Ђелић, гувернер Народне банке Дејан Шошкић и министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић, потпредсједник ЕИБ-а Дарио Сканапјек и генерални директор компаније Фијат аутомобили Србија Ђовани де […]

уторак, мај 17, 2011 / 06:45

Србија, Европска инвестициона банка и компанија Фијат аутомобили Србија јуче су у Луксембургу потписали два уговора вриједна укупно 750 милиона евра.

Уговоре су потписали потпредсједник Владе Србије Божидар Ђелић, гувернер Народне банке Дејан Шошкић и министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић, потпредсједник ЕИБ-а Дарио Сканапјек и генерални директор компаније Фијат аутомобили Србија Ђовани де Филипис.

Први уговор у врједности од 250 милиона евра односи се на финансирање малих и средњих предузећа, док се други од 500 милиона евра односи на инвестиције које ће у Србији имати "Фијат".

"Са ЕИБ закључили смо највећи аранжман у једном дану и ова институција, која је заправо банка Европе се све више афирмише као кључни стратешки финансијски партнер наше земље у изградњи извозне економије, инфраструктуре, борбе против сиромаштва и изградњи економије знања", рекао је потпредсједник Владе Србије Божидар Ђелић након потписивања уговора.

Према његовим ријечима, финансијски услови су најбољи могући у овом тренутку.

Потпредсједник ЕИБ-а задужен за западни Балкан Дарио Сканапјек рекао је да су данас потписани уговори веома важни за подршку привредног развоја Србије и изразио посебно задовољство чињеницом да је ово већ четврти пут да ЕИБ са Србијом потписује уговор о финансирању малих и средњих предузећа и да је "до сада ово одлично функционисало".

Он је оцијенио да се сарадња ЕИБ-а са Србијом развија веома добро и изразио наду да ће у наредном периоду она бити додатно продубљена.Оставите одговор