Спецоперација: Повећано присуство авијације над Доњецком

Високопрецизним оружјем са велике удаљености уништено је шест терминала на жељезничким станицама, које служе за доставку страног оружја на територију Донбаса. Ракетама испаљеним из ваздуха уништено је у протеклом дану 27 војних објеката Украјине.

уторак, април 26, 2022 / 10:00

Међу њима четири командна мјеста, складиште муниције у рејону Славјанска на неослобођеном подручју ДНР, штаб јединица Десног сектора у Новогородовци, организације коју Русија сматра терористичком, те 16 тачака усредоточења живе силе и војне технике.

Оперативно тактичка и армијска авијација ВКС РФ у току јучерашњег дана према посљедњим званичним информацијама МО РФ, гађала је 82 војна објекта у Украјини.

Ракетне јединице су нанијеле 15 удара, при чему је уништена и једна лансирна тачка ракетног комплекса Точка-У, а руски извори наводе да је из строја избачено 40 бораца и 17 јединица оклопне и аутомобилске технике.

ПВО РФ је у рејону Изјума, Доњецка и Харкова оборило четири беспилотне летјелице.

– Што се овог ваздушно-космичког дијела војне операције тиче, морам рећи да сам јуче по завршетку укључења у Јутарњи програм РТРС, чуо авион који је у бришућем лету на малој висини пролетио овдје крај мјеста у којем сам смјештен у Доњецку. У Маријупољу сам присуствовао нападима авијацијена челичану Азовстаљ у чијој непосредној сам се близини налазио, рекао је Дани(ј)ел Симић, гостујући у Јутарњем програму РТРС, и додао:

-Морам признати да то да моја припадност српском народу на ево једном мјесту у свијету има неког смисла, будући да се сви односе са уважавањем.Оставите одговор