СНСД објашњава од кога је Српска у опасности

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ оцјењује да је Република Српска у опасности због дјеловања предсједника ПДП-а Младена Иванића, СДС-а Младена Босића и НДП-а Драгана Чавића у Сарајеву. Поводом Иванићеве изјаве да ће рећи предсједнику Србије Томиславу Николићу да се не мијеша у унутрашње ствари у БиХ, из СНСД-а подсјећају Иванића да је Србија у име Републике […]

понедељак, јануар 4, 2016 / 17:37

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ оцјењује да је Република Српска у опасности због дјеловања предсједника ПДП-а Младена Иванића, СДС-а Младена Босића и НДП-а Драгана Чавића у Сарајеву.

Поводом Иванићеве изјаве да ће рећи предсједнику Србије Томиславу Николићу да се не мијеша у унутрашње ствари у БиХ, из СНСД-а подсјећају Иванића да је Србија у име Републике Српске потписала Дејтонски мировни споразум, па је њено право, а још више обавеза да штити права и интересе српског народа и Српске, као што пише и у Уставу Србије.

"Због издајничког и кукавичког дјеловања Иванића, Босића и Чавића у Сарајеву, Република Српска је у опасности", оцијењено је из СНСД-а.

Из СНСД-а истичу да "умјесто да се залаже да се став Србије поштује, Иванић поступа на исти начин као бивши члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић који је својевремено поручио тадашњем премијеру Србије Војиславу Коштуници да `прсте држи даље од БиХ, јер би могао добити и по прстима и по носу`".

Из СНСД-а напомињу да су "Младена Иванића и Жељка Комшића за чланове Предсједништва БиХ бирали СДА и Бошњаци, па не чуде њихове идентичне изјаве".

"Пробосански Младен Босић на питање како коментарише нападе Бакира Изетбеговића на премијера Србије Александра Вучића због доласка на прославу Дана Републике Српске кукавички изјављује: `Немам шта да кажем`. Два Младена су прави војници Бакира Изетбеговића", наводи се у саопштењу СНСД-а.

Иванић је рекао за "Дневни аваз" да ће предсједнику Србије, када се чује са њим, поручити да се не уплиће у унутрашње прилике БиХ. "Не уплићите се у наше унутрашње прилике, то је наша ствар, ми се нећемо уплитати у ваше унутрашње прилике, то је ваша ствар", рекао је Иванић.Оставите одговор