Скупштина усвојила извјештај о ИРБ

БАЊА ЛУКА – Народна скупштина Републике Српске, усвојила је данас Извјештај Инвестиционо-развојно банке РС о пословању за 2007. годину, у којем се наводи да су остварени приходи од око 960.000 КМ, расходи од 916.000 КМ, а да је капитал банке 31. децембра 2007. године износио пет милиона КМ. Посланици су усвојили и закључак СНСД-а којим […]

среда, април 22, 2009 / 19:06

БАЊА ЛУКА – Народна скупштина Републике Српске, усвојила је данас Извјештај Инвестиционо-развојно банке РС о пословању за 2007. годину, у којем се наводи да су остварени приходи од око 960.000 КМ, расходи од 916.000 КМ, а да је капитал банке 31. децембра 2007. године износио пет милиона КМ.

Посланици су усвојили и закључак СНСД-а којим се Народна скупштина задужује ИРБ да у року од три мјесеца припреми информацију о извршеној приватизацији државних предузећа и банака у РС, о укупно оствареном износу средстава и њиховој структури у готовини или старој девизној штедњи, као и информацију о утрошку и структури утрошка укупно прикупљених средстава од 1. јануара 2001. године до 31. децембра 2005. године.

Директор ИРБ-а РС Бране Ступар рекао је у завршној ријечи да приликом додјеле кредита ове банке нема дискриминације ни према територијалном нити према било којем другом основу.

Он је нагласио да су планови ове банке усмјерени на довршетак приватизације, развој корпоративног управљања и повећано присуство страних партнера у РС.

"ИРБ РС ће искористити сваку прилику да подржи раст и развој РС путем свих процеса у овој банци, као и да прикупља додатна средстава за кредитне линије ове банке", рекао је Ступар.

Усвајању Извјештаја ИРБ РС о пословању за 2007. годину претходила је готово петочасовна расправа у Народној скупштини РС.

Посланици су прихватили и одлуку о формирању анкетног одбора који би утврдио чињенично стање у Фонду становања РС.

У парламенту је у току расправа о Извјештају о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за прошлу годину.Оставите одговор