СИПА привела уредника Поскока, због слања мејлова

Припадници Агенције за истрагу и заштите (СИПА) привели су јутрос уредника портала Поскок.инфо из Посушја Ивана Шушњара на информативни разговор, а из његове куће изузели су рачунар. Разлог привођења у просторије Полицијске управе Посушје, како јавља Бљесак.инфо, био је рачунарска превара, а Шушњар је оптужен по члану 395. Казненог закона Федерације БиХ. Службеници СИПА су […]

среда, октобар 24, 2012 / 18:13

Припадници Агенције за истрагу и заштите (СИПА) привели су јутрос уредника портала Поскок.инфо из Посушја Ивана Шушњара на информативни разговор, а из његове куће изузели су рачунар.

Разлог привођења у просторије Полицијске управе Посушје, како јавља Бљесак.инфо, био је рачунарска превара, а Шушњар је оптужен по члану 395. Казненог закона Федерације БиХ.

Службеници СИПА су примили казнену пријаву против Шушњара у којој се наводи да је провалио у е-мејл Дамира Бећировића и Амира Ибровића и послао поруке Неркезу Арифхоџићу, амбасадору БиХ у Сан Марину.

Шушњар је то негирао, те казао како је путем Фејк Мејлера креирао адресу електронске поште и потом с ње послао "шаљиви маил" Арифхоџићу у којем му Бећировић и Ибровић "честитају" на томе што је "преко ноћи постао Хрват и тиме узурпирао позицију која му по закону не припада".

Арифхоџић је потом тражио објашњење од својих колега, а кад су му рекли да нису послали никакву поруку, закључили су да им је неко провалио у електронску пошту.

Шушњар је службеницима СИПА-е изјавио како није ушао у мејл Бећировића и Ибровића већ је само "у шаљиве сврхе искористио јавно доступну услугу".

Из СИПА-е је потврђено да су полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи с припадницима МУП-а ХНК данас на подручју Посушја извршили претрес стамбеног објекта који користи Иван Шушњар због сумње да је неовлаштено употријебио службену адресу електронске поште коју користе службеници кабинета једнога од чланова Предсједништва БиХ, чиме је почино казнено дјело компјутерско кривотворење.

Приликом претраге пронађени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу с почињеним казненим дјелом. Они ће бити достављени Опћинском суду Широки Бријег.Оставите одговор