Сидран снима филм у Црној Гори

Сценариста Абдулах Сидран потписао је уговор са Министарством културе Црне Горе, да по мотивима текста "Први пут са оцем на изборе", уради сценарио за филм који ће бити снимљен у тој земљи, јавио је радио Антена М. Уговором је, како се наводи, предвиђено да Сидран до јесени заврши свој дио посла, а финансијска конструкција за […]

четвртак, мај 5, 2011 / 22:00

Сценариста Абдулах Сидран потписао је уговор са Министарством културе Црне Горе, да по мотивима текста "Први пут са оцем на изборе", уради сценарио за филм који ће бити снимљен у тој земљи, јавио је радио Антена М.

Уговором је, како се наводи, предвиђено да Сидран до јесени заврши свој дио посла, а финансијска конструкција за продукцију филма треба да буде затворена у наредне двије године.

Филм ће бити снимљен у Црној Гори, а Сидранова је жеља да на том пројекту сарађује са познатим црногорским режисером Бранком Балетићем.

Сидран је свјетску славу стекао као сценариста филомова које је режирао Емир Кустурица «Сјећаш ли се Доли Бел” и «Отац на службеном путу», а по његовом тексту режиран је и филм „Кудуз” Адемира Кеновића.

Сидран, иначе, гостује на Међународном сајму књига који је синоћ отворен у Подгорици.

Он ће вечерас имати своје књижевно вече када се очекује да ће он и црногорски министар културе Бранислав Мићуновић званично потврдити сарадњу на овом филмском пројекту.Оставите одговор