Семберски Кастро прешао у СДС

Некадашњи предсједник бијељинског општинског одбора Социјалистичке партије и одборник у скупштини града Владо Симић, потписао је приступницу у СДС.

среда, април 23, 2014 / 13:55

Познат по несносно дугим говорима и репликама, Симић је прелазак у партију оправдао самовољом Петра Ђокића, који није наставио борбу за социјалну правду, која је Симићу била "приоритет" током 20 година стажа у СП.

-Схватио сам да је борба са њим узалудна и да је партија постала партија интересне групе која је прилијепљена уз СНСД и предсједника те странке Милорада Додика. Овој странци сам приступио јер је Српска демократска странка увијек уз свој народ, а као човјек који је дао свој допринос за стварање Републике Српске и који је уз српски народ, логично је и било да се опредијелим за дјеловање у СДС-у, рекао је Симић.

Предсједник Градског одбора СДС Мићо Мићић, пожелио је добродошлицу Симићу у редове најјаче политичке странке у Бијељини и најјаче опозиционе странке у Српској.

-Владо Симић је човјек који је увијек био високо политички рангиран и доказани је патриота. Све већи број људи који приступају Српској демократској странци најбоље говори да је наш програм прави пут како треба чувати интересе српског народа уз поштовање других народа и партија, те да чланови СДС-а нису лажне патриоте, рекао је Мићић.

СНСД му пожелио добро здравље

Стварна позадина посљедњих поступака и изјава донедавног предсједника бијељинског Градског одбора СП-а Владе Симића је политичка трговина у којој је финансијски профитирао овај, дојучерашњи љути противник политике СДС-а, а сада његов велики заштитник, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бијељина.

"Самозвани борац за социјалну правду сјетио се социјалне правде након што је преко СП-а и коалиције са СНСД-ом на државни буџет запослио већину својих најоданијих и најмилијих", истиче се у саопштењу бијељинског СНСД-а.

У саопштењу се наглашава да је "у најмању руку лицемјерно да Владо Симић прича о социјалној правди и бризи за грађане Републике Српске".

"Желимо да скренемо пажњу овом самозваном борцу за социјалну правду да о СНСД-у престане да прича неистине, јер ћемо бити приморани да о њему причамо истину која му неће одговарати", поручују из СНСД-а Бијељина.

Градски одбор СНСД-а Бијељина пожелио је "Симићу да као нови активиста пробосанске политике, заједно са својим менторима на том пољу, у наредним мјесецима и годинама доживи потпуни неуспјех, јер само неуспјех у оживљавању пробосанске идеје представља успјех у очувању Републике Српске, на начин како је то дефинисао Дејтонски споразум".

"На крају, Влади Симићу желимо пуно здравља. Након ове трансакције новца му сигурно неће фалити. И у овом случају потврдила се она наша стара ‘пара врти гдје бургија неће", наводи се у саопштењу бијељинског СНСД-а.

Након 20 година чланства у СП-у, одборник у Скупштини града Бијељина Владо Симић потписао је јуче приступницу за СДС.0 КОМЕНТАРА

 1. Kosta Starčevica, 23.04.2014. 15:01:11 [113555]
  POSLE IZBORA SVI ĆE NJEGOVIM STOPAMA

  Slažem se. Zadnjih pola godine počela je velika selidba.Interesantno da su to ljudi koji su na funkcijama i koji su bili kadrovi SNSD-a a sada se stavljaju na raspolaganju većinom SDS-u. Jedini mogući zaključak je da su procjenili da ova vlast gubi izbore i da prelaskom u suprotni tabor žele zadržati postojeće funkcije. Slična situacija je bila i 2006 kada su „veliki“ SDS-ovci prelazili u SNSD-e. Nadam se da većina njih politićki neće preživjeti predstojeće izbore.

 2. Zanimljivo je ovo saopštenje semberskog krila SNSD. Bave se nekim trećim čovjekom-nije njihov. Insinuiraju zapošljavanje uže i šire rodbine na državnom budžetu u Bijeljini??? I još zaprijetiše nekim bolnim istinama, samo nije jasno kojim, kada su već nešto „naprđivali“ o budžetskom zapošljavanju rodbine. I gle, eto i probosanske politike u sred Semberije, vjerovatno je Kastro sam’zato promijenio stranu.
  Semberski SNSD je zaista u dubokoj krizi, raspolućen interesnim grupama, a sa malim ostvarenjem plana zapošljavanja članstva.;)

 3. „Самозвани борац за социјалну правду сјетио се социјалне правде након што је преко СП-а и коалиције са СНСД-ом на државни буџет запослио већину својих најоданијих и најмилијих“, истиче се у саопштењу бијељинског СНСД-а“

  Па како је то могуће? Није ваљда да СНСД запошљава по „оданости и милости“, ваљда је „све по закону“???

 4. САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
  ОДГОВОР НА ОПТУЖБЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНСД-А
  ИЗНЕСЕНЕ У ГЛАСУ СРПСКЕ НА РАЧУН ВЛАДЕ СИМИЋА

  У Гласу Српске, у издању од 23. априла 2014. године, без икаквог основа и доказа лажно сам оптужен од стране Градског одбора СНСД-а Бијељина да сам политички трговац, заштитник СДС-а и самозвани борац за социјалну правду, да сам пробосанске оријентације и да сам све своје најближе и најмилије запослио. Поред овог наводи се и да сам смијењен са функције предсједника Градског одбора СП Бијељина. Све ово наведено није тачно и представља љагу према мени и некоректан удар на моју личност. За оне који ме познају и који су са мном радили и сарађивали, знају да су ово клевете и лажне оптужбе, и да ми се пријети индиректно али јасно.
  Једино је тачна реченица да сам након 20 година чланства у СП-у, одборник у Скупштини Града Бијељина, потписао приступницу за СДС (22.04.2014.године). Још морам да додам да сам у протеклих 20 година био изузетно активан и обављао сам значајне функције, како у СП-у тако и као функционер у државницм институцијама. Жао ми је што сам морао да напустим СП, али то сам учинио пошто ме је предсједник СП Петар Ђокић, искористио, понизио, преварио и погазио демократске принципе и својом самовољом уз лажно образложење омаловажио и суспендовао насилно вољу већине Градског одбора СП Бијељина. Сви параметри битни за даљи квалитет и резултате рада су говорили да је Градски одбор СП у успону и да је свој изборни резултат на изборима 2012.године добро имплементирао.
  На оптужбу да сам самозвани борац за социјалну правду желим да кажем да сам, за разлику од већине оних који ме нападају, истински борац за социјалну правду и заштиту људи који живе од свог рада, што сам много пута доказао током дугогодишње политичке каријере. Као прави борац за социјалну правду увијек сам се борио за раднике, сељаке, интелектуалце, умјетнике, занатлије и све социјално угрожене категорије и хендикепиране грађане. Међутим, пошто господин Петар Ђокић у Социјалистичкој партији проводи самовољу и аутократизује странку, био сам приморан да иступим из партије, а убијеђен сам да ће ускоро и многи други отићи јер Социјалистичка партија више није оно што је некада била. На нашу несрећу, многе партије су сличне као јаје јајету и не воде бригу о обичном грађанину. Наравно за такво стање је најодговорнији СНСД који је већ осам година на власти у Републици Српској и креира такав непоштен систем према обичним грађанима.
  Што се тиче запослења, тачно је да је СП запошњавала, а да сам ја као предсједник Градског одбора преговарао о запошљавању чланова СП у складу са договореним коалиционим квотама. Али, морам рећи да то није ишло лако јер на Републичком нивоу никад нисмо достигли договорене квоте.
  Господо из СНСД-а, зашто се љутите’? Па, ви запошљавате много дрскије и понашате се као да вам је тата све оставио и да можете да радите и да се понашате како хоћете. Ја сам увијек јавно и транспарентно говорио о запошљавању и посао су добијали само они чланови СП који су се највише истицали у раду и по критеријима који дају приоритет.
  На тему лицемјерства, бахатости, дрскости и превара, ту вам нема премца. Изузимам ту највећи број чланова СНСД-а па и кадрова СНСД-а али су то углавном они који се мало питају и мало уважавају.
  Господо из СНСД-а, слободно причајте своју истину о Влади Симићу, али морате да знате да се за неистину мора одговарати, ко год је рекао. Ја сам поносан на свој рад јер све што сам чинио, било је за добробит мог народа. За тај рад добио сам доста похвала, диплома, повеља и три ордена, што само по себи довољно говори. Нисам се продавао и узимао новац, што сам и доказао. Због тога сам, опет за разлику од оних који ме блате – богат и миран у души.
  Не знам ко је у Градском одбору СНСД-а у Бијељини али им савјетујем да ми не подмећу пробосанску причу јер ја сам за Дејтонску БиХ – прије свега. Ја сам се жртвовао за одбрану ових простора и свог народа достојно. Подсјећам да сам у рату рањен као командант 1. батаљона 1. Семберске бригаде ВРС. Ја никада нећу издати себе, своју породицу и свој народ, а вас питам да ли сте ви спремни за то?! У своје лично и име свих честитих људи у Републици Српској, јавно вас молим – немојте нас бранити до истребљења, помозите да и обични грађани живе живот достојан човјека.
  Ако мене називате политичким трговцем, шта ја да кажем о вама и вашим последњим мјерама које влада предузима и поткупљује потенцијалне гласаче и додатно нас задужујете. Нећу ништа да кажем јер то народ зна, али желим рећи да после изречених лажи на четвртој изборној конференцији да Градски одбор СП Бијељина није био јединствен, а од 26 чланова одбора, сви су ме подржали једногласно за предсједника, говори да СП-а коју води Петар Ђокић не интересује чланство и грађани него им само треба њихова подршка и неки нови ће добијати позиције које ничим нису заслужили, али ће бити поданици, они који желе да владају, а не да воде бригу о гласачима.
  Хвала вам господо ако се истински бринете о мом здрављу и знајте да сам, поред рањавања, оболио од двије озбиљне болести, а оне су резултат и последицца моје ратне и политичке борбе да живимо у бољем и истински демократском друштву.
  Приступање СДС-у је мој лични избор који је резултат моје политичке процјене да се СП више не бори за социјалну прадву. СДС је ближа свом народу и више поштује и друге народе у БиХ, и има највећу вољу и интерес за очување РС, пошто је као политичка партија заједно са српским народом учествовала у њеном стварању. СДС мора преузети водећу улогу у социјалном збрињавању и мобилисати сву опозицију да се актуелна власт приволи на истинску бригу о грађанима, да се смањи корупција и криминал. Тада би се све злоупотребе и преваре лакше процесуирале и на изборима бисмо добили промјену власти која никако не може бити гора од постојеће.

 5. Vlado57, 24.04.2014. 22:44:21

  “Што се тиче запослења, тачно је да је СП запошњавала, а да сам ја као предсједник Градског одбора преговарао о запошљавању чланова СП у складу са договореним коалиционим квотама.“

  А сада сам прешао у СДС јер та странка није склона страначком запошљавању.

  Е јебем те животе …

Оставите одговор