Седмица Дејвида Линча: ДИВЉИ У СРЦУ (WILD ET HEART)

Поједностављено: Линчево тумачење Чаробњака из Оза. Лулу и Морнара (велику јој љубав), покушава раздвојити њена мајка. Костимирана као Вјештица са Истока. Двоје младих прогони срећу, док их хајка материна болесна амбиција. Најдинамичнији и најзабавнији Линчев филм. Обилато насијеца нелогичним, страшним, згрозивим и неочекиваним призорима. Ништа визуелно спектакуларно у самом синопсису. Много је наказније оно што […]

петак, децембар 2, 2011 / 07:18

Поједностављено: Линчево тумачење Чаробњака из Оза.

Лулу и Морнара (велику јој љубав), покушава раздвојити њена мајка. Костимирана као Вјештица са Истока. Двоје младих прогони срећу, док их хајка материна болесна амбиција.

Најдинамичнији и најзабавнији Линчев филм. Обилато насијеца нелогичним, страшним, згрозивим и неочекиваним призорима. Ништа визуелно спектакуларно у самом синопсису. Много је наказније оно што Лула приповједа, за вријеме посткоитусне цигарете.

Кичаста збирка изданака америчке популарне културе. Ликови који су потпуно аут, сељачке реторике, облачења и задовољстава; ипак имају своју визију свијета. И слиједе је. Потпуно незаинтересовани за друге, и сасвим самопоуздани у то да су модерни.

Морнар опет заврши у затвору, јер је покушао обезбједити бољи живот за Лулу и новонаправљено дијете. Ухапсе га при покушају пљачке. Излази из затвора и упознаје свог шестогодишњег сина. Крај је сретан, иако одлучује да се растане од породице. Након што га пребијају, силази Лора Палмер као добра вила.

Деус екс махине одржи предавање о смислу љубави и он се врне фамилији.

(Сценарио: Бари Гифорд, Д. Линч; Улоге: Николас Кејџ, Лора Дерн, Вилијем Дефо)Оставите одговор