11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Седмица 2. наставака: МАТРИКС 2 (THE MATRIX RELOADED)

Други наставак је нововјековна прича о романтичним једначинама, и саможртвујућим логаритмима. Нарендана у крајњи, самозаљубљени елитизам. Обртни момент, који је прославио први дио, овдје скоро да се не користи. Неће људи ваљда да им све албуме памте само по једном хиту. При том,нема разлога да се обрт и профит не посматрају као синоними, јер је […]

субота, јун 11, 2011 / 07:01

Други наставак је нововјековна прича о романтичним једначинама, и саможртвујућим логаритмима. Нарендана у крајњи, самозаљубљени елитизам.

Обртни момент, који је прославио први дио, овдје скоро да се не користи. Неће људи ваљда да им све албуме памте само по једном хиту. При том,нема разлога да се обрт и профит не посматрају као синоними, јер је визуелних трикова више. Рат унутар софтвера, особито битка на аутопуту, нешто је најбоље што ће се на пољу специјалних ефеката моћи видјети и у пар наредних година. Одудара квалитетом, као и овај дио од преостала два.

Радња М2 би се најбоље описала као: Поетизација суштине оперативних система. Уколико неко није схватио да Матрикс представља Виндоус или Линукс, у овом дијелу се то детаљно разрађује. Улога Агената као антивируса, Кључара као генератора серијских бројева за крадени софтвер, или Француза као вјештачку интелигенцију; која је досегла степен схватања организованог криминала.

Док армија машина буши пут кроз подземну гору, угаоног Сионског камена; Нио стиже до Архитекте. Софтвера сведржитеља. Он по ритмичном броју нараштаја обара оперативни систем, јер је људски мозак несавршен у смислу емоције. Нио сазнаје да је он шести изабрани, и да су машине сваког његовог претходника ставиле пред исту дилему. Да узме одабран број људи, и са њима оснује нови Сион; или да упропасти људску расу. Његова бунџијска природа, само је обичан лимес који тежи ка бесконачности. Зец који никада неће стићи корњачу (уколико је међу њима бесконачно дјељив простор).

Умјесто пред Зенонов поучак, Ниа стављају пред патетички прозрив, шематски избор. Тринити или људска раса? И он бира дјевојку. Не буде проглашен за неодговорног себичног конформисту, јер ми знамо да ће испасти одабран. Макар и папучар.

Има додуше тешкоће, да Морфијусу објасни како је Пророчиште други пол Архитектиног програма. Сигурносни вентил за људску машту. Да је свој религиозни занос, повјерио рачунарском процесору.

Косовски мотив издајника, пресликава се из првог наставка. Показујући да сценаристи немају ни најмање инвентивности, која би ризиковала форматирање менталног диска њихове циљне групе.

Други би ипак потпуно превагнуо над стриповски наивном причом првог дијела, само да није у потпуности подређен трећем. Нажалост, и без тога, исувише често дјелује као пјесме које су ту да попуне албум.

Чувају леђа хиту.

(Редитељи: Браћа Вачовски; Улоге: Кијану Ривс, Моника Белучи)Оставите одговор