Седамнаести дан како трају протести

Окупљање незадовољних грађана Бање Луке, који се већ шеснаест дана противе уништавању зелених површина у свом граду, наставља се вечерас. Велики број Бањалучана јуче је, уочи истека рока до којег градске власти по закону требају да доставе информације које су од њих затражене, поручио да неће одустати од својих захтјева. “Из Градске управе ништа нам […]

четвртак, јун 14, 2012 / 12:40

Окупљање незадовољних грађана Бање Луке, који се већ шеснаест дана противе уништавању зелених површина у свом граду, наставља се вечерас.

Велики број Бањалучана јуче је, уочи истека рока до којег градске власти по закону требају да доставе информације које су од њих затражене, поручио да неће одустати од својих захтјева.

“Из Градске управе ништа нам није стигло. Када истекне законски рок до када су дужни доставити тражене податке, искористит ћемо сва правна средства, ако треба и судска како би добили све информације”, казала је током окупљања портпаролка Транспаренцy Интернатионала БиХ Ивана Корајлић.

Она је поновила како је од градске власти затражена документација о додјели спорног земљишта, али и издавању грађевинске дозволе. “Ресорно министарство доставило нам је само дјелимични одговор који не садржи све информације о овом предмету, те се чини како властима није стало до захтјева грађана”, поруичила је Корајлићева у име окупљених Бањалучана.

Истовремено, предсједник Центра за животну средину Миодраг Дакић наводи да је велика срамота бањалучких власти што нису одговорили на захтјев 12 невладиних организација да им се ставе на увид сви документи о изградњи стамбено-пословног комплекса на зеленој површини у центру Бање Луке.

Један чланак о протестима објављен је и у одјељку сајта медијске корпорације ЦНН.

Бањалучани су након окупљања код Старог храста, с транспарентима, уз звуке бубњева и пиштаљке прошетали центром града, те прошавши поред Палате републике отишли до парка у насељу Борик, а ове шетње су већ постале традиционалне.

Окупљање вечерас у 18.00 часова.Оставите одговор