СЕДАМ ГОДИНА НА ТИБЕТУ (SEVEN YEARS IN TIBET)

Невјероватна количина пропаганде и малигног емотивизма, усмјереног према циљевима америчке ратнополитичке агенде. Оваква дјела су најпогубнија по истину, јер везивањем за емотивна стања и познате глумце, доводе до трајне блокаде при презентовању аргумената.

среда, јануар 5, 2011 / 07:46

Кинези су овдје такви зликовци, да би им и Срби позавидјели. Нема говора о томе да су на Тибету владали међусобно посвађани кланови, који су држали робове и сурово кажњавали непослух, ратујући непрестано међу собом, док их то није ослабило до степена да су били лак плијен за Кину.

Нема говора о томе да је Кина понудила Далај Лами да остане као религиозни вођа и не мијеша се у политику, а да је он заузврат подигао устанак, а затим, након неуспјеха, са 40.000 људи пребјегао у Индију. Да је данас продавач комерцијалне духовности, те на платном списку ЦИА, која је његове сљедбенике обучавала за терористичке активности.

Овдје један фини Хитлеров противник и земљак, долази да обучава младог Далај Ламу западним вјештинама. Дакле по матрици из Посљедњег кинеског цара, али, умјесто да то све заврши као у Посљедњем самурају, гдје је западњачко знање донијело зло и непоштење у рукама злих Јапанаца, овдје је зло источног поријекла.

Њихов дирљиви измишљени рај (у којем Тибетанци нијесу у стању канал ископати, а камоли биоскопску дворану направити, јер не желе да убију глисте у земљи) нестаје под наглашено милитаристичким чизмама сљедбеника Мао Це Тунга.

Е, сад, ако је већ тако, једино остаје нејасно, ко ли је онда сакатиo непослушне поданике Далај Ламе?

(Редитељ: Жин-Жак Енад; Писци: Хаинрик Харер)Оставите одговор