СДС: Укинути специјално тужилаптво

Српска демократска странка сматра да је Специјално тужилаштво Републике Српске доживјело "потпуни крах" због чега га треба укинути, рекао је потпредсједник ове странке Костадин Васић. "Специјално тужилаштво РС доживјело је крах у вези са процесуирањем предмета `Медицинска електроника`, Дирекције за приватизацију РС, Робне куће `Боска` , као и у низу других случајева", оцијенио је Васић […]

среда, октобар 12, 2011 / 14:19

Српска демократска странка сматра да је Специјално тужилаштво Републике Српске доживјело "потпуни крах" због чега га треба укинути, рекао је потпредсједник ове странке Костадин Васић.

"Специјално тужилаштво РС доживјело је крах у вези са процесуирањем предмета `Медицинска електроника`, Дирекције за приватизацију РС, Робне куће `Боска` , као и у низу других случајева", оцијенио је Васић на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Васић, који је и народни посланик у парламенту РС, тврди да је у том погледу "евидентан нерад МУП-а РС, односно Одјељења за привредни криминалитет које је требало дати подршку Специјалном тужилаштву РС", а које је, како је рекао "прикривало доказе".

Према његовим ријечима, Специјално тушилаштво РС треба бити укинуто, јер није ништа учинило у вези са тешким кривичним дјелима која су почињена у посљедњих пет година, а потрошило је 10 милиона КМ народног новца.

"Специјално тужилаштво РС треба укинути, док МУП РС, тужилаштва и редовни судови требају даље да процесуирају ове случајеве", сматра Васић.

Министар правде РС Џерард Селман није желио да коментарише рад специјалног тужилаштва РС.

"Поготово не желим коментарисати јучерашњу пресуду у случају `Медицинска електроника` јер она још није правоснажна", рекао је новинарима Селман.

Већински власник бањалучке "Медицинске електронике" Миле Радишић, те бивши руководиоци овог предузећа Жељко Каталина и Драган Церовац јуче су у Окружном суду Бањалука ослобођени оптужби да су злоупотребом службеног положаја и овлашћења и манипулацијом цијена акција "Електронике" оштетили републички буџет за 1,7 милиона КМ.

У образожењу ослобађајуће пресуде судско вијеће је навело да Специјално тужилаштво Републике Српске није доказало наводе оптужнице.0 КОМЕНТАРА

  1. Човек са купљеном дипломом ДИФ-а из Новог Сада некоме нешто прича о тужилаштву, е мој Васићу, моли Бога да ти и твој добри батица не завршите у Фочи или Кули, стићи ће вас правда за све ваше лоповлуке у Зворнику, кад тад!

  2. Укинути него шта, пошто нема шансе да било кад то спец. тужилаштво покрене тужбу против главоње из лакташа и његових другара из смрдљивог снсд-а који су ојадили РС и њене пореске обвезнике, онда оно само по себи губи смисао постојања и додатних трошкова пореских обвезника.

Оставите одговор