СДП: СДА да се опредјели да ли је позиција или опозиција

Предсједништво СДП-а позвало је данас СДА да престане са политичком трговином у вези са питањем буџета и да гласа за његово усвајање, јер је то једини интерес БиХ и свих њених институција. Предсједништво СДП-а сматра да СДА треба коначно да се опредијели и одлучи да ли је власт или опозиција. "Усвајањем буџета биће ријешена питање […]

уторак, мај 22, 2012 / 18:59

Предсједништво СДП-а позвало је данас СДА да престане са политичком трговином у вези са питањем буџета и да гласа за његово усвајање, јер је то једини интерес БиХ и свих њених институција.

Предсједништво СДП-а сматра да СДА треба коначно да се опредијели и одлучи да ли је власт или опозиција.

"Усвајањем буџета биће ријешена питање пописа становништва, финансирања институција културе, исплате пензија бившим војницима, деблокирање Агенције за превенцију корупције, изградња граничних прелаза са Хрватском, процес дигитализације, средства за спорт и одржавање локалних избора", саопштено је из СДП-а.

На данашњој сједници Предсједништва СДП-а разговарано је и о корацима које је потребно направити да би се БиХ прикључила НАТО савезу.

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија, који је учествовао на самиту НАТО-а у Чикагу, упознао је Предсједништво странке о томе да је послата позитивна порука и исказана пуна подршка НАТО-а и држава чланица БиХ на путу ка пуноправном чланству у Савез.

У саопштењу се наводи да је на самиту констатовано да је БиХ близу испуњавања услова из Талина, који се односи на питања перспективне војне имовине, те да се упоредо са овим активностима, између осталих, предузимају и активности чији је циљ достизање НАТО стандарда у Оружаним снагама БиХ.

Предсједништво СДП-а БиХ указало је на важност активног учешће БиХ у досадашњим и будућим операцијама НАТО-а, чиме се потврђује њено опредјељење да буде активан и конструктиван фактор стабилности.Оставите одговор