Саркози и Камерон стигли у Либију

Француски предсједник Никола Саркози допутовао је данас у Триполи гдје му се придружио британски премијер Дејвид Камерон. Француски предсједник, који је у пратњи министра иностраних послова Француске Алена Жипеа, требало би да се у Триполију састане са представницима Прелазног националног савјета прије него што отпутује у Бенгази. Ова посјета која ће трајати неколико часова прва […]

четвртак, септембар 15, 2011 / 13:15

Француски предсједник Никола Саркози допутовао је данас у Триполи гдје му се придружио британски премијер Дејвид Камерон.

Француски предсједник, који је у пратњи министра иностраних послова Француске Алена Жипеа, требало би да се у Триполију састане са представницима Прелазног националног савјета прије него што отпутује у Бенгази.

Ова посјета која ће трајати неколико часова прва је посјета једног предсједника државе од пада режима пуковника Моамера Гадафија.

Француска, а потом и Велика Британија, била је прва држава која је признала Прелазни национални савјет убрзо након почетка побуне.

У Триполију Саркози и Камерон требало би да посјете болницу и да се обрате новинарима.

Двојица званичника требало би потом да отпутују у град Бенгази, одакле је кренула побуна против Гадафијевог режима.

Саркози ће се у Бенгазију састати са есејистом Бернаром-Анријем Левијем који је од првих тренутака стао у одбрану либијских побуњеника.Оставите одговор