Сарајлић: Лагумџија задовољава интересе СНСД-а и СДС-а

Предсједавајући Клуба посланика СДА Асим Сарајлић изразио је у име Клуба незадовољство због скидања са дневног реда сједнице Представничког дома парламента БиХ тачке о смјени министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије. "За нас је индикативно објашњење /замјеника предсједавајућег Представничког дома/ Милорада Живковића који је рекао да је овдје ријеч о питању интереса и питању одређивања […]

уторак, октобар 23, 2012 / 12:53

Предсједавајући Клуба посланика СДА Асим Сарајлић изразио је у име Клуба незадовољство због скидања са дневног реда сједнице Представничког дома парламента БиХ тачке о смјени министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије.

"За нас је индикативно објашњење /замјеника предсједавајућег Представничког дома/ Милорада Живковића који је рекао да је овдје ријеч о питању интереса и питању одређивања партнера у власти. Очигледно је да ћемо тек у наредном периоду сазнати шта је то Лагумџија дао на уштрб БиХ и грађана, како би задовољио оба партнера из Републике Српске СНСД и СДС, који су гласали за скидање те тачке дневног реда", рекао је Сарајлић новинарима.

Он сматра да је Лагумџија "креатор политичког хаоса у БиХ", због чега је, како је рекао, и кажњен на локалним изборима, као и одласком првог сарадника Жељка Комшића из СДП БиХ.

Са дневног сједнице Представничког дома, на приједлог Клуба посланика СНСД-а, скинута је тачка дневног реда Разматрање иницијативе за реконструкцију Савјета министара БиХ разрјешењем министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије.

Живковић је потврдио да је СНСД повукао ову тачку, истичући да странке из Републике Српске желе да свој посао раде на партнерским основама са свим осталим странакама, чврсто заступајући интересе Српске.

У дневни ред 35. сјединице уврштене су нове тачке, међу којима је именовање парламентарног војног повјереника БиХ, те избор члана Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

На дневном реду данашње сједнице налази се и други круг гласања о смјени замјеника предсједавајућег Представничког дома Дениса Бећировића, коју је затражио Клуб посланика СДА.

Пред посланицима би данас требало да се нађу и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о финансирању институција БиХ у другом читању, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о међународној правној помоћи у кривичним стварима и Приједлог закона о измјенама Изборног закона БиХ.Оставите одговор