Сарадња Ауто-мото савеза Србије и РС

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Никола Манојловић и генерални секретар Ауто-мото савеза Србије Александар Никачевић потписали су данас у Бањој Луци уговор о сарадњи ова два савеза. Уговором је предвиђено да АМС Србије обезбиједи помоћ на путу у случају квара или незгоде, као и различитих других повластица члановима АМС РС, какве имају чланови других […]

четвртак, јун 9, 2011 / 12:33

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Никола Манојловић и генерални секретар Ауто-мото савеза Србије Александар Никачевић потписали су данас у Бањој Луци уговор о сарадњи ова два савеза.

Уговором је предвиђено да АМС Србије обезбиједи помоћ на путу у случају квара или незгоде, као и различитих других повластица члановима АМС РС, какве имају чланови других националних аутомобилистичких клубова а са циљем да АМС РС оствари чланство у Међународној аутомобилистичкој асоцијацији.

Учлањивањем АМС РС у ФИА било би омогућено дјеци из Српске да равноправно учествују у међународним саобраћајно-образовним такмичењима, а такмичарима из области ауто-мото и картинг спорта из Српске равноправан положај са колегама из Федерације БиХ и других земаља чланица ФИА у тој међународној институцији.

Потписивање овог уговора између два савеза поздравио је и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић истакавши да је његово потписивање од велике користи за Српску и чланове АМС РС.

"Чланови АМС РС имаће прилику да преко АМС Србије користе услуге по цијелој Европи. А Влада Српске ће припремити приједлог да представници РС у заједничким органима БиХ подрже учлањивање у ФИА", рекао је Чубриловић новинарима након потписивања уговора.

Генерални секретар АМС РС Никола Манојловић изјавио је да потписивање уговора доноси нови квалитет услуга члановима Савеза и пут у Европу у овој области.

Генерални секретар АМС Србије Александар Никачевић рекао је да потписивање споразума неће бити само декларативно него врло практично посебно када су у питању искуства Србије у безбједности саобраћаја али и других услуга које пружају ауто-мото савези.Оставите одговор