Санда Рашковић-Ивић нови предсједник ДСС

Нови предсједник изабран је на 12. Изборној скупштини. Рашковић Ивић добила је 359 гласова присутних делегата, док је други кандидат Милош Алигрудић добио 174 гласа, саопштено је из ДСС-а. За потпредсједнике ДСС-а изабрани су Борко Илић и Миленко Јованов, затим Милица Радовић, Милан Лапчевић, Мирослав Петковић, Предраг Џајевић и бивши предсједник општине Зубин Поток Славиша […]

недеља, октобар 12, 2014 / 19:40

Нови предсједник изабран је на 12. Изборној скупштини. Рашковић Ивић добила је 359 гласова присутних делегата, док је други кандидат Милош Алигрудић добио 174 гласа, саопштено је из ДСС-а.

За потпредсједнике ДСС-а изабрани су Борко Илић и Миленко Јованов, затим Милица Радовић, Милан Лапчевић, Мирослав Петковић, Предраг Џајевић и бивши предсједник општине Зубин Поток Славиша Ристић.

Делегати Изборне скупштине изабрали су и чланове Главног одбора.

Санда Рашковић Ивић је психијатар и психотерапеут. Члан је ДСС-а од 2003. године, а била је члан Савјета ДСС-а и предсједник Одбора за социјална питања, рад и запошљавање, као и члан Одбора за европске интеграције. Била је и члан Парламентарне скупштине Централно-Европске иницијативе.

За потпредсједника ДСС-а изабрана је на страначкој скупштини 2005. године. Од 2005. до 2011. била је амбасадор Србије у Италије. Након избора 2012. године, изабрана је за народног посланика.

Аутор а је многих стручних радова из области психијатрије и психотерапије. Члан је Свјетског удружења психотерапеута, Српског лекарског друштва и хуманитарне организације "Жене помажу женама".
Говори енглески, француски и италијански језик.Оставите одговор