Сакашвили: Да са НАТО пута не скренемо

Грузијски предсједник Михаил Сакашвили изразио је наду да ће лидер коалиције која је побиједила на изборима и кандидат за премијера Биџина Иванишвили, наставити да води Грузију ка чланству у Европској унији и НАТО. „Заједно ћемо наставити пут земље ка ЕУ и НАТО, као интереса ове државе, изнад било каквих политичких интереса. То је веома важно […]

недеља, октобар 21, 2012 / 21:17

Грузијски предсједник Михаил Сакашвили изразио је наду да ће лидер коалиције која је побиједила на изборима и кандидат за премијера Биџина Иванишвили, наставити да води Грузију ка чланству у Европској унији и НАТО.

„Заједно ћемо наставити пут земље ка ЕУ и НАТО, као интереса ове државе, изнад било каквих политичких интереса. То је веома важно за Грузију”, рекао је Сакашвили на првом засједању новоизабраног парламента.

Он је пожелио члановима парламентарне већине, коју представља Иванишвилијев „Грузијски сан”, побједник на изборима, да покушају да не упропасте нити погоршају ситуацију, већ да се потруде да испуне обећање и побољшају живот грађана, пренио је Итар-Тас.

Парламентарној мањини, Јединственом националном покрету, Сакашвили је пожелио да буде конструктивна опозиција која ће се слагати са владом, кад год је то у реду, али да буде непомирљива у свим другим случајевима.

Сакашвили је рекао и да се нада да ће Јединствени национални покрет, који је владао последњих девет година, поново доспјети на власт.

„У овој земљи, промјене би требало да буду нормална ствар, као у свим европским демократским државама. Бивша опозиција сада је у грузијској влади, а они, који су сад у опозицији, можда ће се поново вратити на власт”, рекао је Сакашвили.

У међувремену, један од лидера коалиције „Грузијски сан” Давид Усупашвили изабран је данас за предсједника грузијског парламента.

За Усупашвилија је гласало 88 посланика, а ниједан није био против.

Првом засједању новог парламента присуствовало је 129 посланика.

Усупашвили (44) је на седници рекао да Грузија после избора живи другачије.

„Вјетар слободе струји Грузијом, а у очима људи види се нада, умјесто страха”, оцијенио је нови предсједник парламента.

Иако је, на првој сједници парламента Сакашвили рекао да су избори доказ да је Грузија постала „нормална европска демократија”, а да је његова странка вољна да сарађује са побједничком коалицијом, чланови „Грузијског сна”, у знак противљења, одбили су да устану када је предсједник ушао у салу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор