Родик бољи од Типсаревића

Јанко Типсаревић није успио да се пласира у треће коло турнира у Мемфису. Њега је са 2:0, по сетовима 6:1 и 7:6(8), савладао Енди Родик. У наредном колу Родик ће за пролазак у четвртфинале играти против Лејтона Хјуита, који је са 2:1 победио Француза Адријана Манарина. Јанко је лагано изгубио први сет са 6:1. Два […]

петак, фебруар 18, 2011 / 19:59

Јанко Типсаревић није успио да се пласира у треће коло турнира у Мемфису. Њега је са 2:0, по сетовима 6:1 и 7:6(8), савладао Енди Родик.

У наредном колу Родик ће за пролазак у четвртфинале играти против Лејтона Хјуита, који је са 2:1 победио Француза Адријана Манарина.

Јанко је лагано изгубио први сет са 6:1. Два пута Родик му је одузимао сервис, а на свом је био неумољив. Освојио је чак 15 од 16 првих сервиса, док је Јанко имао слабу реализацију само 46 процената.

Српски тенисер је значајно поправио сервис у другом сету и чак имао бољу реализацију од противника, али је ипак на крају посустао послије нешто дужег тај брејка. Типсаревић је у шестом гему другог сета одузео сервис противнику и био надомак освајања сета, али се Родик вратио и на крају славио послије неизвјесног тај брејка.

До тог момента Американац је изгубио само шест поена на свој сервис. Родик је одсервирао 14 асева, док је наш тенисер имао само пет.

“Било је напето на почетку, изједначено, обојица смо гријешили, а онда је све некако легло. Срећан сам што сам успио да изведем неке ударце под притиском. То је једини начин да се изгради самопоуздање, па сам срећан због проласка“, рекао је Родик послије меча.Оставите одговор