Ристовском награда у Москви за допринос свјетској кинематографији

МОСКВА – Глумац Лазар Ристовски добио је награду "Сергеј Бондарчук" за изузетан допринос свjетској кинематографији коју додjељују организатори Медјународног филмског фестивала "Златни витез" у Москви. Награда која носи име угледног руског редитеља Ристовском је додељена у сриједу увече, на отварању фестивала " Златни витез "у московском Дому биоскоп. Ристовски је примајући признање изјавио да је […]

четвртак, мај 27, 2010 / 15:00

МОСКВА – Глумац Лазар Ристовски добио је награду "Сергеј Бондарчук" за изузетан допринос свjетској кинематографији коју додjељују организатори Медјународног филмског фестивала "Златни витез" у Москви.

Награда која носи име угледног руског редитеља Ристовском је додељена у сриједу увече, на отварању фестивала " Златни витез "у московском Дому биоскоп.

Ристовски је примајући признање изјавио да је награда "Сергеј Бондарчук" изузетно вриједна и за саме Русе, а за умјетнике из Србије још вриједнија.

"Можда бих могао да кажем да ми је то највећа награда коју сам добио у животу", рекао је Ристовски.

Ристовски је играо у 50 филмова и 3.000 позоришних представа, а својим дугогодишњим учешћем на московском фестивалу дао је велики допринос тој манифестацији, навели су организатори.Оставите одговор