Ристовски завршио снимање филма "Бели лавови"

БЕОГРАД – Познати глумац и продуцент Лазар Ристовски прославио је вечерас завршетак снимања филма "Бели лавови", за који потписује и сценарио и режију. "Волео бих да премијера буде догодине за 1. мај, јер се филм бави судбином радничке класе", рекао је Ристовски новинарима на прослави "последње клапе" у хотелу "Асторија". У филму који би се […]

среда, новембар 17, 2010 / 23:54

БЕОГРАД – Познати глумац и продуцент Лазар Ристовски прославио је вечерас завршетак снимања филма "Бели лавови", за који потписује и сценарио и режију.

"Волео бих да премијера буде догодине за 1. мај, јер се филм бави судбином радничке класе", рекао је Ристовски новинарима на прослави "последње клапе" у хотелу "Асторија".

У филму који би се могао звати и "Просјачка опера 2011." улоге, поред Ристовског, тумаче Гордан Кичић, Христина Поповић, Вук Костић, Лука Јовановић, Зорица Јовановић, Мира Бањац, Никола Симић, Милица Гутовић и други.

Сценарио је заснован на причи Гордана Михића о интелектуалцима који се тешко сналазе у овим временима, па су принуђени да раде ствари и послове које иначе не би, да није тако како је.

Оперска пјевачица, без посла, преко огласа у новинама нуди да пјева старијим особама по кућама, дипломирани редитељ умјесто играних филмова снима свадбе и сахране, филозоф ради као ноћни чувар… све док главни лик (Ристовски), радник коме је фабрика отишла под стечај не узме ствари у своје руке, а сан му је да сруши капитализам.

Продуцент је "Зилион филм", уз подршку Министарства културе.

"Бели лавови" су изабрани на конкурсу Филмског центра Србије међу пет најбољих пројеката.

То је друга режија Ристовског, који је после богате глумачке каријере дебитовао као редитељ филма "Бело одело" 1999. године.Оставите одговор