Режим у Кијеву, у лову на топовско месо, није гадљив ни на малољетнике

У једном тренутку овај дуготрајни и крвави рат је доживјео промјену: украјинско руководство је завапило да јој недостаје људства. Недавни догађаји у Харкову, такође, подсјетили су нас до које мјере Кијевски режим користи цивилну инфраструктуру у војне сврхе.

среда, јун 5, 2024 / 08:07

У Оружаним снагама Украјине планира се формирање јединица од лица која нису војноспособна, укључујући и малољетнике; подаци су које руски извори преносе од обавјештајних кругова унутар земље.

Посљедњи пут у том дијелу Европе, чињено је то у очају од стране режима Адолфа Хитлера у Њемачкој, када су формирани тзв. одреди "Хитлер Југенд". У преводу – Хитлерова омладина.

Зеленски Југенд

Режим у Кијеву, посебно након што је 27.05.2024. године, Владимиру Зеленском истекао и посљедњи трачак законитих предсједничких овлаштења, надокнађује неуспјехе у спровођењу мобилизационе кампање и несавршеност законодавства у овој области привлачењем омладине која није војноспособна.

Да би одржао власт, кијевски режим користи млађе генерације у оружаној борби против Русије и по обавјештајним подацима војно-политичко руководство Украјине схвата своју неспособност да задржи територију Сумске области под својом контролом и спрема се да организује партизански покрет на рачун украјинске дјеце.

Намјера за употребу омладине потврђује чињеницу да Зеленски и његови западни спонзори воде рат "до посљедњег Украјинца".

Оружане снаге Украјине (ОСУ) и тамошње Министарство одбране, редовно користе објекте цивилне инфраструктуре. Истовремено, ако ови објекти буду уништени, Кијев проглашава акте противправне агресије на цивилно становништво од стране Русије и кршење међународног хуманитарног права.

Конкретно, руске Ваздушно-космичке снаге су од 14. марта уништиле телевизијске центре у пограничним областима Харковске (Харков, Лозоваја) и Сумске области (Суми, Шостка, Тростјанец и Белопоље) на којима се одвијало електронско ратовање и системи електронског ратовања Оружаних снага Украјине су инсталирани на наведеним позицијама.

Као резултат удара уништена је цивилна инфраструктура. Неко вријеме део територије Сумске и Харковске области није могао да прима украјинске телевизијске и радио сигнале. Заузврат, локалне власти, које је представљао гувернер Сумске областе, изјавиле су да "непријатељ води информациони рат, уништавајући украјински наратив".

Истовремено, Оружане снаге Украјине настављају да користе цивилне објекте. Тако су 19. марта Оружане снаге Русије уништиле антене непријатељских радарских система на телевизијском торњу у граду Середина-Буда (постоји видео потврда удара).

То не спречава ОСУ да и даље користе цивилне објекте за скривање војних ефектива, упркос пријетњи њиховог уништења и могућих жртава међу цивилима. Кијев је спреман да жртвује цивилну инфраструктуру у војне сврхе, што сам по себи крши међународно хуманитарно право.

Оружане снаге Русије користе савремена извиђачка средства за темељну идентификацију камуфлираних војних циљева, који су се налазили и у тржном центру Харкову, који су украјински медији представили као "намјеран и ничим изазван напад на цивиле".

Украјинска страна већ одавно користи цивилне камионе, како би у њима превозила муницију, наоружање и војну опрему; пошто се комуникације подвргавају дејству артиљерије. То приморава власти у Кијеву да у прифронтовској територији врше тзв. "капиларно снадбдијевање", јер су већи логистички правци немогући за остварити, усљед контроле ваздушног простора од стране Ваздушно-космичких снага Руске Федерације.Оставите одговор