Решићева: Братимљење са италијанским градовима је значајно

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић потврдила је Срни да је потписивање споразума о братимљењу са италијанским општинама у Добоју од великог значаја за Српску, првенствено јер се ове општине налазе у ЕУ и сарадња са њима може бити добра основа за заједничке пројекте ка ИПА фондовима. У Добоју су јуче, у […]

среда, јун 27, 2012 / 07:47

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић потврдила је Срни да је потписивање споразума о братимљењу са италијанским општинама у Добоју од великог значаја за Српску, првенствено јер се ове општине налазе у ЕУ и сарадња са њима може бити добра основа за заједничке пројекте ка ИПА фондовима.

У Добоју су јуче, у присуству званичника Републике Српске предвођеним Решићевом, потписани споразуми о братимљењу Добоја са италијанском општином Кавриља, те Петрова са општином Пјан ди Ско.

"Републици Српској је веома значајно да локалне заједнице имају овакве односе са општинама које већ јесу у ЕУ. На тај начин прије свега наше локалне заједнице имају могућност да размијене добре праксе, да уче од тих општина и стекну сва искуства која су им потребна за ЕУ", рекла је Решићева.

Она је истакла да након братимљења, општине из Српске могу са братским општинама у ЕУ да праве заједничке пројекте и тако буду корак ближе ИПА фондовима.

Решићева је подсјетила да су јуче у Бањалуци угостили делегације ове двије италијанске општине, са којима су разговарали о могућностима привредне сарадње, с обзиром на то да ове италијанске општине имају врло сличне привредне ресурсе (угаљ) као и општине Добој и Петрово.

"У овој области се може очекивати да ово братимљење буде и увод у привредну сарадњу, гдје би представници италијанских фирми из ових општина могли отворити представништва у братским општинама у Републици Српској", рекла је Решићева.

Она је нагласила да су гостима из Италије, заједно са представницима Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, јуче представили све могућности улагања у Републику Српску и чињеницу да су страни инвеститори изједначени са домаћим, односно ни на који начин нису оштећени.

"Република Српска је добро мјесто за инвестирање, па се надамо да ће ова братимљења ићи и ка успостављању привредне сарадње", рекла је Решићева.0 КОМЕНТАРА

 1. Anja sine, nije cika prijedor od juce u ovome gradu gdje svako svakoga poznaje. Nije ministrica kriva sto s apetitom razgradjuje i arci, nije joj RS ni babovina ni djedovina, pogotovo nije joj na srcu. Da nije to sto jeste bila bi i ona u prici o bijelim trakama. Kriv je onaj sto ju je doveo da uziva u rastrosnosti i finansijskom krahu RS.

 2. Сви који дају подршку овима на власти, или боље речено овом безименом и поквареном друштвеном поретку, су најобичнији бескичмењаци, полтрони и паразити, који су увек егзистирали и егзистирају само на туђој муци и невољи.

  Када примите те дебеле плате које жестоко браните, да ли се икада упитате, да ли сте их заиста зарадили и како.

  Колико дјеце је буквално гладно, само зато да би се ви до грла усрали ждерући. Мајку вам ј. паразитску.

  Ето Италијана вуку врећама паре, да помогну браћи Србима!
  А предлажем и братимљење читаве РС са Ватиканом.

 3. slavija , to je samopodrska ili mafiozo podrska. Ima Onaj koji to odozgo posmatra i postara se da i devetom koljenu njihovom prisjedne. Na krvi , suzama i znoju drugih zivjeti, a da im se ne vrati niti je moglo, niti ce ikada moci.
  Pohlepa im je pimutila razum, ali kad im se vrati ono sto su zasluzili zazalice za onim traktorom i vremenom kada su razvozili paprike po pijacama u poderanim cipelama i cekali da im se osusi jedinna kosulja da je obuku.

 4. Не волим кад се нападају министарке, Лејла је ко бомбоница, додуше има ли игдје иједна Лејла, Шејла, Селма или Азра, а да није добра.
  Додуше, да сад и ја, мало оплетем по једној другој министарки, кад видим ону Сребренку, увијек се зајебем па пребацим канал, мислим ето Маре и лола.

 5. Kada mi tudjin otima, kada moj narod kinji i zlostavlja,mogu da razumijem, dosao je zbog toga.Ali, kada moja „braca“ mile, marko, rajko … janko, nikola…otimaju od moga naroda , moje djece i nerodjenih unuka, kada zlostavljaju, ljude, lazu im, kada im uzimaju pravo na zivot i ugrozavaju bioloski opstanak, kada su su nas materijalno, duhovno i demografski doveli u kolaps to je zlocin i genocid koji niti razumijem , niti oprastam njihovu zvjersku pohlepu.

Оставите одговор