Реал у Мадриду прејак за Партизан

Кошаркаши Партизана поразом су почели Топ16 фазу Евролиге. "Црно-бели" су у првом колу Г групе поражени у Мадриду од Реала резултатом 78:58. Тим Владе Јовановића имао је активан резултат у дворани "Каха махика" само у првих десет минута, а у наредних 30 Реал је обезбиједио лагану побједу. Јан Весели био је најефикаснији у саставу Партизана […]

четвртак, јануар 20, 2011 / 18:37

Кошаркаши Партизана поразом су почели Топ16 фазу Евролиге. "Црно-бели" су у првом колу Г групе поражени у Мадриду од Реала резултатом 78:58.

Тим Владе Јовановића имао је активан резултат у дворани "Каха махика" само у првих десет минута, а у наредних 30 Реал је обезбиједио лагану побједу.

Јан Весели био је најефикаснији у саставу Партизана са 13 поена, али и чак пет промашених слободних бацања (1-6), док су по 12 убацили Куртис Џерелс и Нејтан Џаваи. У побједничкој екипи Серхио Лјуљ је постигао 21, а Клеј Такер 18 поена.

Екипа Владе Јовановића почела је меч у Мадриду сасвим солидно и послије првих десет минута водила је са 18:17. Милосављевић и Катић постигли су по четири поена, једну далекометну тројку погодио је Петар Божић, док је на другој страни најбољи био Серхио Лјуљ који је у првих 10 минута убацио осам поена.

Почетком друге дионице Катић је постига два поена (20:17), али је Реал у наредних неколико минута серијом 19-3 дошао до двоцифрених 36:23. Партизан је у том периоду имао пуно проблема у организацији игре, и видело се колико би значајан био повратак Милоша Вујанића међу "црно-беле".

Партизан се за тренутак консолидовао, али је Реал до краја повећао и на плус 16 (43:27).

На старту другог полувремена Реал је са четири везана поена дошао и до плус 20 (47:27), али Партизан се серијом 6-0 спустио на 47:33. Међутим, у наставку треће дионице виђена је слична слика као и у другој. Партизан је правио пуно грешака у нападу, имао је и веома лош шут са дистанце, а Реал је на другој страни играо колико му је било потребно да одржи стечену предност. Пред посљедњих десет минута тим Етореа Месине имао је 18 поена вишка – 58:40.

И пред посљедњи период било је јасно да ће Реал забиљежити побједу, па одлучујућих десет минута није било неизвесности. Реал је покушавао да убрза игру што Партизану није одговарало, па је Серхио Лјуљ постигао неколико лаганих поена из контри. Мадриђани су разлику поново подигли на 20, а таквим односом је и завршен меч.

У наредном колу, 26. јануара, Партизан у Београдској арени дочекује турски Ефес Пилсен.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор