Радници требињског "Агрокопа" у штрајку упозорења

Радници требињског пољопривредног предузећа "Агрокоп" данас су ступили у једночасовни штрајк упозорења најављујући генерални штрај уколико им се у наредних неколико дана не испати једна редовна плата – изјавио је Срни предсједник Синдиката радника овог предузећа Горан Фржовић. Фржовић истиче да радници траже да им се у наредна четири мјесеца редовно исплаћују плате, а у […]

понедељак, јун 6, 2011 / 16:33

Радници требињског пољопривредног предузећа "Агрокоп" данас су ступили у једночасовни штрајк упозорења најављујући генерални штрај уколико им се у наредних неколико дана не испати једна редовна плата – изјавио је Срни предсједник Синдиката радника овог предузећа Горан Фржовић.

Фржовић истиче да радници траже да им се у наредна четири мјесеца редовно исплаћују плате, а у септембру, по завршетку бербе грожђа, и свих дванаест заосталих, те напомиње да ће њихови захтјеви данас бити прослијеђени власницима и директору предузећа.

Фржовић каже да су се на оваква корак одлучили јер су у посљедње вријеме били више пута изиграни, те да су од двије плате чија је исплата била обећана до 1. јуна примили само од 100 до 250 КМ.

Радницима се, како кажу, нико од руководства фирме није обратио.

Директор предузећа Невенко Кулач је на службеном путу.

Са функције директора "Агрокопа" недавно је смијењен Ристо Дробњак, а на његово мјесто је изабран Невенко Кулач.

Због неизмирених обавеза према држави Пореска управа Републике Српске /РС/ блокирала је рачуне ове фирме у септембру прошле године./Оставите одговор