Радмановић: Лагумџија је гласањем за нарушио устав и законе

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић упутио је писмо министру иностраних послова БиХ Златку Лагумџији у којем га упозорава да је директно повриједио Устав и законе БиХ, инструкцијом представнику Сталне мисије БиХ при УН да током гласања у Генералној скупштини УН подржи резолуцију о Сирији. "Подсјећам Вас да кршење Устава и закона, осим политичке, повлачи […]

понедељак, август 6, 2012 / 19:32

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић упутио је писмо министру иностраних послова БиХ Златку Лагумџији у којем га упозорава да је директно повриједио Устав и законе БиХ, инструкцијом представнику Сталне мисије БиХ при УН да током гласања у Генералној скупштини УН подржи резолуцију о Сирији.

"Подсјећам Вас да кршење Устава и закона, осим политичке, повлачи и кривичну одговорност, те упозоравам да је овакво поступање потпуно неприхватљиво и може имати тешке посљедице по све у БиХ“, нагласио је Радмановић.

Представник БиХ је током гласања у Генералној скупштини УН подржао резолуцију о Сирији коју је предложила Саудијска Арабија и којом се изражава отворена подршка оружаној побуни против владавине сиријског предсједника Башара ал Асада.

Инструкцију да гласа за резолуцију добио је из кабинета министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, на основу сугестије предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић рекла је раније Срни да је представник БиХ требало да буде уздржан, будући да Предсједништво БиХ није заузело званичан став о сиријској кризи.Оставите одговор