Радикали постају антиглобалисти

НОВИ САД – Потпредсједник Српске радикалне странке Милорад Мирчић каже да ће на плану спољне политике радикали дјеловати као антиглобалисти. "Темељ антиглобализму ударио је у Хагу лидер СРС-а Војислав Шашељ, а на нама је да што више људи у Србији определимо за ту опцију. На унутрашњем страначком плану српски радикали мораће схватити, да више није […]

понедељак, јануар 25, 2010 / 01:32

НОВИ САД – Потпредсједник Српске радикалне странке Милорад Мирчић каже да ће на плану спољне политике радикали дјеловати као антиглобалисти.

"Темељ антиглобализму ударио је у Хагу лидер СРС-а Војислав Шашељ, а на нама је да што више људи у Србији определимо за ту опцију. На унутрашњем страначком плану српски радикали мораће схватити, да више није довољно само ставити име СРС на изборну листу па добити изборе. Мораћемо се сви много више потрудити да схватимо нову политичку реалност у Србији", рекао је Мирчић на конференцији за новинаре.

Он је додао да су радикали на јучерашњим локалним изборима у Оџацима платили цех подмлађивању странке.

"Од 27 одборничких мандата у Скупштини те општине освојили смо свега три, што је било довољно да само политички преживимо. Платили смо цех подмлађивању странке, али и неким потезима који немају везе са демократским изборима. У Месној заједници Богојево, например, полиција је на дан избора ухватила два непозната лица како за рачун неке странке у кафани деле новац бирачима", додао је Мирчић.

На јучерашњим ванредним локалним изборима у западнобачкој општини Оџаци убједљиву побједу однијела је листа "Коалиција за европске Оџаке-Борис Тадић", која је освојила 34 одсто гласова, док је друга Српска напредна странка са освојених 22 одсто гласова бирача.Оставите одговор