Р.Е.М. објавио разлаз

Чланови легендарне америчке рок групе "РЕМ" објавили су синоћ да су одлучили да се разиђу послије 31 године. "Одлучили смо да престанемо да радимо као бенд. Најдубље се захваљујемо свима који су слушали нашу музику и које је она дирнула", наводи се у саопштењу групе. "РЕМ" су стекли славу серијом популарних албума, а нарочито издањима […]

четвртак, септембар 22, 2011 / 07:05

Чланови легендарне америчке рок групе "РЕМ" објавили су синоћ да су одлучили да се разиђу послије 31 године.

"Одлучили смо да престанемо да радимо као бенд. Најдубље се захваљујемо свима који су слушали нашу музику и које је она дирнула", наводи се у саопштењу групе.

"РЕМ" су стекли славу серијом популарних албума, а нарочито издањима из прве половине деведесетих година прошлог вијека, који су продати у милионским тиражима.

Веб сајт ове групе био је накратко недоступан послије објављивања информације о гашењу бенда.

У каријери су снимили упуно 15 студијских албума, а 1992. године освојили су три награде "Греми".

Комерцијално најуспјешнији албум бенда био је "Монстер", са хитом "Лузинг мај рилиџн", који се нашао на врху америчких листи алтернативне музике 1991. године.

Посљедњи студијски албум "Колепс инту нау" објавили су у марту ове године.

Оригинални чланови бенда били су пјевач Мајкл Стајп, гитариста Питер Бак, басиста Мајк Милс и Бил Бери, који је напустио групу 1996. године.

"Надам се да наши фанови схватају да ово није била лака одлука, али све ствари морају да дођу до краја. Жељели смо да то урадимо на прави начин, на наш начин", рекао је Стајп објављујући разлаз бендаОставите одговор