Путин обећао помоћ Бјелорусији због санкција ЕУ

Руски предсједник Владимир Путин обећао је моралну подршку и нове позајмице Бјелорусији током своје прве посјете некој страној држави од како је ступио на нову дужност. ЕУ је појачала санкције Бјелорусији и у фебруару је повукла своје амбасадоре из Минска због кршења људских права. Односи су побољшани након што је из затвора ослобођен лидер опозиције […]

петак, јун 1, 2012 / 09:40

Руски предсједник Владимир Путин обећао је моралну подршку и нове позајмице Бјелорусији током своје прве посјете некој страној држави од како је ступио на нову дужност.

ЕУ је појачала санкције Бјелорусији и у фебруару је повукла своје амбасадоре из Минска због кршења људских права. Односи су побољшани након што је из затвора ослобођен лидер опозиције Андреј Саников.

"Русија и Бјелорусија координисаће напоре како би се супроставили покушајима мјешања у унутрашње послове Царинске уније и примјени притиска кроз увођење рестриктивних мјера или санкција", наводи се у заједничком саопштењу Путина и предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка.

Русија, Бјелорусија и Казахстан формирали су такозвану Царинску унију са заједничким економским простором и то је план за интеграцију међу бившим совјетским републикама који је Путин изнио као један од његових приоритета након преузимања функције предсједника.Оставите одговор