Промјене у ПИО: И Зоран Мастило под истрагом

У Републици Српској су смјењени руководиоци двије филијале Фонда Пензијско-инвалидског осигурања. Због неодговорног обављања дужности Управни одбор Фонда ПИО РС донио је у сриједу одлуку о смјени директора филијале Фонда Пензијско-инвалидског осигурања у Приједору Љиљане Крагуљ, а у наредна два дана доћи и до смјене у филијали Фонда ПИО на Палама, јер је спорно питање […]

четвртак, фебруар 3, 2011 / 09:31

У Републици Српској су смјењени руководиоци двије филијале Фонда Пензијско-инвалидског осигурања.

Због неодговорног обављања дужности Управни одбор Фонда ПИО РС донио је у сриједу одлуку о смјени директора филијале Фонда Пензијско-инвалидског осигурања у Приједору Љиљане Крагуљ, а у наредна два дана доћи и до смјене у филијали Фонда ПИО на Палама, јер је спорно питање вршиоца дужности руководиоца те филијале Босиљка Боровчанин!

Ово је истакао министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић послије сједнице Управног одбора Фонда ПИО РС.

Говорећи о спорном питању стицања пензије за три члана породице директора Фонда ПИО Зорана Мастила, Ђокић је рекао да је Министарство формирало комисију састављену од правника која ће извршити детаљан увид у списе, након чега ће бити формирано мишљење.

– Прије тога не можемо ништа да урадимо – додао је Ђокић и подвукао да сви у систему, а посебно најодговорнији, морају да раде савјесно и у складу са законом.

Директор приједорске филијале Фонда ПИО РС Љиљана Крагуљ изјавила је да је одлука о њеној смјени посљедица мобинга директора Фонда Зорана Мастила.

Ђокић је нагласио да је за ресорно министарство, али и Владу РС прије свега битна стабилност пензионог система.

– Питања која су везана за дефицит, који је текући и тренутни, у Фонду ПИО ће се рјешавати у наредном периоду, а један од начина је и реформа пензионог система – рекао је Ђокић послије сједнице УО Фонда, на којој је потврђено да ће нови закон о пензијско-инвалидском осигурању бити сачињен у првој половини ове године.Оставите одговор