Приједор: Подршка самозапошљавању и предузетништву за жене

Начелник општине Приједор Марко Павић потписао је данас уговоре са 17 предузетника и незапослених лица за додјелу бесповратних подстицајних средстава за самозапошљавање, за шта ће из општинског буџета бити издвојено 85.000 КМ. "Већ трећу годину у буџету предвиђамо бесповратна средства за самозапошљавање и сматрамо да је то прави начин да одговоримо економској кризи и стимулишемо […]

понедељак, септембар 26, 2011 / 14:43

Начелник општине Приједор Марко Павић потписао је данас уговоре са 17 предузетника и незапослених лица за додјелу бесповратних подстицајних средстава за самозапошљавање, за шта ће из општинског буџета бити издвојено 85.000 КМ.

"Већ трећу годину у буџету предвиђамо бесповратна средства за самозапошљавање и сматрамо да је то прави начин да одговоримо економској кризи и стимулишемо производњу и запошљавање радника", рекао је Павић.

Начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Боро Војводић потврдио је да су се на јавни позив јавила 23 кандидата те да је процедуром одабрано 17 пројеката, будући да општина подстиче само производњу и производне дјелатности, а не трговачку и угоститељску дјелатност.

Војводић је додао да су бесповратна средства додијељена углавном за подршку пољопривредној производњи као што су пластеничка производња, узгој пилића, тов свиња и пчеларство.

Данас су потписана и два уговора из програма предузетништва за жене, чиме су подржана два од укупно четири пројекта која су кандидована на овај јавни позив.

Војводић је истакао да је вриједност сваког појединачног пројекта у обје категорије по 5.000 КМ, те да ће потписивањем ових уговора из општинског буџета укупно бити издвојено 95.000 КМ.

"Будући да су општинским буџетом предвиђена средства од 150.000 КМ за самозапошљавање и 30.000 КМ за предузетништво за жене, остатак средстава биће пласиран на основу још једног јавног позива до краја године", најавио је Војводић.Оставите одговор