Прича се у Аустралији: Фејсбук ће скривати број свиђева

Након што је то најавио Инстаграм и Фејсбук од данас почиње скривати лајкове на постовима, прије свега у Аустралији, а потом и у другим земљама.

петак, септембар 27, 2019 / 11:38

Власник корисничког рачуна и даље ће видјети број лајкова и реакција на свом посту, али не и његови пријатељи.

Циљ ограничавања видјивости броја лајкова јесте учинити Фејсбук мрежом на којој више неће бити важно ко има више лајкова, односно ко је популарнији.

Фејсбук је раније почео тестирати нове опције на Андроид уређајима корисника. Тестове је прво у априлу урадио у Канади, а потом се до јула проширио на још шест земаља.

"Проводимо лимитиране тестове у којима чинимо да лајкови, реакције и прегледи постану приватни широм Фејсбука. Желимо видјети какве су повратне реакције корисника како бисмо схватили да ли ће ова промјена побољшати њихово искуство кориштења друштвене мреже", казао је портпарол Фејсбука.

Уколико ова тестирања те увођење такозване приватности лајкова на Фејсбуку у Аустралији побољшају добробит људи без ометања њиховог корисничког ангажмана, нова опција могла би се проширити на више земаља или чак представити Фејсбук корисницима на читавом свијету.

Крајњи циљ Фејсбука јесте учинити да се људи осјећају угодно приликом изражавања ставова и мишљења. Из мреже истичу како желе да се људи фокусирају на квалитет онога што дијеле те начин на који их такви садржаји спајају с људима које то истински занима, а не групом оних који само подижу палац на све што стигну.Оставите одговор