Представља се памет из наших глава

У склопу 55. Mеђународног београдског сајма књига, који је почео синоћ, данас ће се представити Република Српска. Министар просвјете и културе РС, Антон Касиповић јуче је присуствовао отварању сајма и обраћању шведскe књижевнице Осе Линд и мађарског и српског писца, Ласла Вегела. Промоција наступа Републике Српске, почела је данас и 11 часова у сали "Слободан […]

уторак, октобар 26, 2010 / 13:44

У склопу 55. Mеђународног београдског сајма књига, који је почео синоћ, данас ће се представити Република Српска.

Министар просвјете и културе РС, Антон Касиповић јуче је присуствовао отварању сајма и обраћању шведскe књижевнице Осе Линд и мађарског и српског писца, Ласла Вегела.

Промоција наступа Републике Српске, почела је данас и 11 часова у сали "Слободан Селенић" (хала 2, ниво Б), Београдског сајма, књижњвно сценским програмом "Театар поезије", који ће извести студенти глуме у класи професора Љиљане Благојевић. Тема Театра поезије је савремена лирика наших аутора објављена у књИжевним часописима РС између прошлог и овог сајма.

Часопис "Босанска вила", ове године слави 125, а часопис "Развитак", 100 година од оснивања, а на промоцији дигиталних издања ових часописа говориће Рамко Рисојевић, директор Народне универзитетске библиотеке РС. Након тога, биће уручени поклон пакети књига из РС Филозофском факултету Универзитета у Приштини, са сједиштем у Косовској Митровици.

Прво, па Љепојевић

У 13.00 часова, на штанду РС, своју књигу "Додик, чувар Српске", промовисаће Милан Љепојевић, а промоцији ће присуствовати и професори Ненад Сузић и Филип Турчиновић.

Пола сата касније, са књигом "Споменар Милке Кочић", упознаће нас Весна Милишић Аћимић и Душко М. Петровић.

Услиједиће промоција књига"Даљ", Горана Дакића и "У шетњи без главе", Предрага Бјелошевића, о којима ће говорити аутори и Мирко Демић и Ранко Павловић.

Сриједа

За наредни дан су предвиђене три промоције. Тачно у подне, Ранко Павловић представља "Басновите пјесме", а пола сата касније посјетиоци ће се упознати са дјелом "Ја револуционар", Берислава Благојевића. Између ова два догађаја, библиотеци Основне школе "Филип Кљајић Фића" из Београда, биће уручени поклон пакети књига из РС.

Програм за сриједу, на штанду РС, затвориће промоција књиге "Окрајци", Предрага Лазаревића.

Moто овогодишњег, 55. по реду сајма је "Памет у главу". Радно вријеме је 10 до 20 часова, осим првог дана, 25. октобра, када је било од 15 до 20 часова. Цијена појединачне улазнице је 250, а за групне посјете 150 динара. Цијена паркинга је 100 динара на сат, максимално 500 динара.Оставите одговор