Предсједник ФИДЕ: Гадафи спреман да прича са НАТО

Либијски лидер Моамер Гадафи је у разговору са предсједником Међународне шаховске федерације Кирсаном Иљумжиновим изразио спремност за разговоре са НАТО и побуњеницима, али је одбацио могућност одласка са власти. Руски милијардер Иљумжинов је током викенда у Триполију одиграо партију шаха са Гадафијем. "Гадафи је спреман на разговоре са НАТО и представницима побуњеника из Бенгазија о […]

уторак, јун 14, 2011 / 16:14

Либијски лидер Моамер Гадафи је у разговору са предсједником Међународне шаховске федерације Кирсаном Иљумжиновим изразио спремност за разговоре са НАТО и побуњеницима, али је одбацио могућност одласка са власти.

Руски милијардер Иљумжинов је током викенда у Триполију одиграо партију шаха са Гадафијем.

"Гадафи је спреман на разговоре са НАТО и представницима побуњеника из Бенгазија о будућности Либије", рекао је Иљумжинов, додајући да је Гадафи за то изнио само један услов, а то је престанак ваздушних удара.

Предсједник ФИДЕ нагласио је да је Гадафи је истакао да не планира да напусти Либију, наглашавајући да је то његова домовина и земља у којој су његова дјеца и унучад погинула.

Према појединим подацима, Гадафи је напустио резиденцију у Баб ал Азизији неколико минута прије удара НАТО. Међутим, његов син Саиф ал Араб и троје Гадафијевих унучади је остало у комплексу, гдје су погинули.

Иљумжинов је додао да је резиденција, "практично уништена испред Гадафија".Оставите одговор