Предизборне вијести из Србије: Двије колоне жутих, Вукадиновић у парламенту…

На изборној листи ДСС-Двери наћи ће се и главни уредник Нове српске политичке мисли и аналитичар Ђорђе Вукадиновић. Вукадиновић, који је познат по критичком ставу према власти, у више наврата се сусрео са лидером ДСС Сандом Рашковић Ивић, чији је човјек од поверења и неформални савјетник, пише Недељник. Овај политички коментатор се већ опробао у […]

четвртак, фебруар 11, 2016 / 11:16

На изборној листи ДСС-Двери наћи ће се и главни уредник Нове српске политичке мисли и аналитичар Ђорђе Вукадиновић.

Вукадиновић, који је познат по критичком ставу према власти, у више наврата се сусрео са лидером ДСС Сандом Рашковић Ивић, чији је човјек од поверења и неформални савјетник, пише Недељник.

Овај политички коментатор се већ опробао у изборној трци 2012. као кандидат НОПО (Ниједан од понуђених одговора) који је био пријављен као странка влашке мањине. НОПО је освојио једно посланичко мјесто предвиђено за мањине, али то није био Вукадиновић.

За њега је ово нови изазов, а ако ДСС-Двери пређу цензус, тај савез ће имати најмање 14 посланичких мандата, а он ће бити баш 14. на листи. Тако да би Вукадиновић у том случају (коначно) осигурао статус парламентарца.

Најновија истраживања јавног мнијења, у која је Недељник имао увид, показују да не би било значајније синергије гласова савеза окупљеног око Демократске странке и коалиције коју предводе Борис Тадић и Чедомир Јовановић. Након оваквих резултата, готово је извесно да ће малограђанске странке наступити у двије изборне колоне, не рачунајући покрет "Доста је било" Саше Радуловића, као и Левица Србије Борка Стефановића.

Према подацима Ипсос Стратеџик маркетинга, међу апстинентима има више оних који позитивно оцјењују Санду Рашковић Ивић и Бошка Обрадовића него Тадића, Јовановића и Пајтића, јавља Нин.

Прогозе говоре да би се након нових избора у Српској скупштини могле наћи двије патриотске листе (Блок Двери и ДСС, те Радикали). Од свега два процента освојених на изборима марта 2014, Српска радикална странка подигла се на стабилних шест, колико јој дају истраживања јавног мнијења пре него што је изборна кампања почела, за шта дугује искључиво повратку свог лидера из Хашког трибунала.Оставите одговор