Познат програм позоришних сусрета у Брчком

У такмичарском дијелу 28. сусрета позоришта БиХ, који ће бити одржани у Брчком од 17. до 25. новембра, наћи ће се осам позоришних представа из земље и региона, саопштио је директор Сусрета Јаков Амиџић. Он је након данашње сједнице Организационог одбора ове позоришне манифестације рекао да ће се прве вечери представити "Атеље 212" из Београда […]

четвртак, новембар 3, 2011 / 07:38

У такмичарском дијелу 28. сусрета позоришта БиХ, који ће бити одржани у Брчком од 17. до 25. новембра, наћи ће се осам позоришних представа из земље и региона, саопштио је директор Сусрета Јаков Амиџић.

Он је након данашње сједнице Организационог одбора ове позоришне манифестације рекао да ће се прве вечери представити "Атеље 212" из Београда са представом "Отац на службеном путу", а сљедећег дана биће изведена представа "Носи нас ријека" Градског драмског казалишта из Загреба.

Представу "Проклета авлија" извешће Театар кабаре из Тузле, а четвртог дана на програму је представа "Радничка хроника" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке. Народно позориште из Сарајева наступиће петог дана Сусрета са представом "Хамлет у селу Мрдуша Доња или Хамлет зна шта народ не зна".

Шестог дана сусрета публици ће се представити Хрватско народно казалиште из Осијека са представом "Леда", а седмог дана наступиће Босанско народно позориште из Зенице са представом "Писмо из 1920".

Амиџић је најавио да ће посљедњег такмичарског дана публика на сцени видјети глумце Југословенског драмског позоришта и то у представи "Рођени у ЈУ".

У петак, 25. новембра биће проглашена најуспјешнија остварења и уручене награде, а потом ће бити одржан концерт Радета Шербеџије.

У пратећем дијелу програма посјетиоци ће имати прилику да погледају позоришно-документарну изложбу "Иво Андрић на позоришним/казалишним сценама", сусрети са Зијахом Соколовићем, Јасном Диклић, Шпиром Губерином, Ивицом Кунчевићем, Луком Паљетком, Мирјаном Карановић и Егоном Савином.

Директор Сурета рекао је да ће састав стручног жирија бити познат неколико дана прије почетка позоришне манифестације, која се ове годне одржава под мотом "Најбоље за публику".Оставите одговор